Premier League: «Γκέλα» της Άρσεναλ στο Σαουθάμπτον, ασταμάτητη η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα

Η πρωτοπόρος Άρσεναλ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τη Σαουθάμπτον στο «Σεν Μέρις» και πλέον βρίσκεται στο +2 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα συνεχίζει τις υψηλές της «πτήσεις» και κέρδισε 3-2 τη Λιντς μέσα στο «Έλαντ Ρόουντ». Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής της Premier League και η βαθμολογία.

Premier League: «Γκέλα» της Άρσεναλ στο Σαουθάμπτον, ασταμάτητη η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα

Πολύτιμους πόντους απώλεσε η Άρσεναλ στη μάχη που μαίνεται τη φετινή αγωνιστική περίοδο για την κατάκτηση του τίτλου στην Premier League. Οι «κανονιέρηδες» υπέπεσαν σε «γκέλα» στο «Σεν Μέρις» και αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με αντίπαλο τη Σαουθάμπτον για την 13η αγωνιστική στην κατηγορία.

Οι λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ στο 11’ με τον Τζάκα, αλλά οι «άγιοι» απάντησαν στο 65’ με τον Άμστρονγκ και ως το φινάλε η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φτάσει σε δεύτερο γκολ για να αποσοβήσει τη «γκέλα».

Πέραν αυτών, σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε η Λέστερ τον αγώνα της στο «Μολινό» με αντίπαλο τη Γουλβς. Οι «αλεπούδες» πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, διέλυσαν τους «λύκους» με το εμφατικό 4-0 και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αντίθετα, για τη Γουλβς αυτή ήταν η έβδομη ήττας της σε 12 έως τώρα ματς στην κατηγορία, που την κράτησε στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Στο μεταξύ, σπουδαίο τρίποντο πανηγύρισε και η Φούλαμ του Μάρκο Σίλβα, με αποτέλεσμα να παραμείνει σε απόσταση «αναπνοής» από τις ευρωπαϊκές θέσεις της κατάταξης. Οι λονδρέζοι κέρδισαν με ανατροπή 3-2 τη Λιντς στο δυτικό Γιορκσάιρ και κράτησαν τα «παγώνια» στη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, η Άστον Βίλα γύρισε «σελίδα» μετά τα συνεχή της αρνητικά αποτελέσματα και ξέσπασε στην Μπρέντφορντ διασύροντάς την με το εμφατικό 4-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον σύλλογο του Μπέρμιγχαμ ήταν ο Ινγκς που σκόραρε δις, ενώ από ένα γκολ πέτυχαν Μπέιλι και Γουότκινς.

Το προφίλ της 13ης αγωνιστικής
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (22/10)

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ 1-0
(55' Αβονίγι)

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 3-0
(11’ Κάλβερτ-Λιούιν, 65’ Γκόρντον, 85’ ΜακΝιλ)

Μάντσεστερ Σίτι – Μπράιτον 3-1
(22’ και 43’ πέν. Χάαλαντ, 75’ Ντε Μπρούιν – 53’ Τροσάρ)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1
(87’ πέν. Ζορζίνιο – 94’ Κασεμίρο)

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (23/10)
Άστον Βίλα – Μπρέντφορντ 4-0
(2’ Μπέιλι, 7’ και 14’ πέν. Ινγκς, 59’ Γουότκινς)

Λιντς – Φούλαμ 2-3
(20’ Ροντρίγκο, 91’ Σάμερβιλ – 26’ Μίτροβιτς, 74’ Ριντ, 84’ Γουίλιαν)

Σαουθάμπτον – Άρσεναλ 1-1
(65’ Άρμστρονγκ – 11’ Τζάκα)

Γουλβς – Λέστερ 0-4
(8’ Τίλεμανς, 19’ Μπαρνς, 65’ Μάντισον, 79’ Βάρντι)

18.30: Τότεναμ – Νιουκάστλ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (24/10)
22.00: Γουέστ Χαμ – Μπόρνμουθ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ