Ινιέστα: «Χάνεις τη χαρά από τη ζωή με την κατάθλιψη»

Ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, αναφέρθηκε στη μάχη που έδωσε με την κατάθλιψη.

Ινιέστα: «Χάνεις τη χαρά από τη ζωή με την κατάθλιψη»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του θρύλου της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα, ο οποίος αναφέρθηκε όχι μόνο στην απόφαση που πήρε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα το 2018, αλλά και τη μάχη που έδωσε για να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη.

«Ένιωσα ότι ο χρόνος μου στη Μπαρτσελόνα είχε τελειώσει, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν ήθελα να παίξω εναντίον της Μπαρτσελόνα και αυτό σήμαινε ότι θα βγω εκτός Ευρώπης. Στην Μπαρτσελόνα πρέπει να δώσεις το 200%-300% σου και όταν ένιωσα ότι δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω», είπε αρχικά ο 38χρονος άσος της Βίσελ Κόμπε, ενώ αναφέρθηκε και στη δουλειά που κάνει πλέον στους «μπλαουγκράνα» ο Τσάβι:

«Αυτό που συνέβη αυτή τη σεζόν είναι σαν θαύμα. Τους βλέπω ως μια μεγάλη ομάδα, ολοκληρωμένη από όλες τις απόψεις, και ο χρόνος του Τσάβι την περασμένη σεζόν θα βοηθήσει επίσης. Η σεζόν είναι ακόμα μεγάλη και έχω μεγάλες ελπίδες».

Για την ψυχική του υγεία, είπε: «Αποφάσισα να μιλήσω για την ψυχική μου υγεία όταν δυσκολευόμουν. Ξέρω ότι είμαι δημόσια προσωπικότητα, αλλά έπρεπε να πω τα πράγματα όπως ήταν. Ποτέ δεν σκέφτηκα να με αποκαλούν τρελό ή αδύναμο. Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο κομμάτι της ημέρας μου ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγα για ύπνο το βράδυ.

Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιασα τη γυναίκα μου, αλλά ένιωθα σαν να αγκαλιάζω ένα μαξιλάρι. Δεν νιώθεις τίποτα. Πηγαίνω ακόμα σε θεραπεία, καθώς πρέπει να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ακούω επαγγελματίες να μιλούν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη».