Άρσεναλ: Ο Αρτέτα υπερασπίστηκε την απόφαση να μην ξεκουράσει τον Σάκα

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μικέλ Αρτέτα, υπερασπίστηκε την απόφασή του να μην ξεκουράσει τον Μπουκάγιο Σάκα στην αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν (1-0) για το Europa League την Πέμπτη, λέγοντας ότι οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου αναμένεται να έχουν την καλύτερη απόδοση παίζοντας μία φορά κάθε τρεις μέρες.

Άρσεναλ: Ο Αρτέτα υπερασπίστηκε την απόφαση να μην ξεκουράσει τον Σάκα

Ο Σάκα, που έχει ξεκινήσει 12 από τους 14 αγώνες της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, έπαιξε κόντρα στους Ολλανδούς και φάνηκε να δυσκολεύεται πριν αντικατασταθεί στο 85ο λεπτό.

«Δέχτηκε μια κλωτσιά, κούτσαινε λίγο, αλλά ελπίζω ότι θα είναι εντάξει», είπε ο Αρτέτα στους δημοσιογράφους. «Κοιτάξτε τους κορυφαίους παίκτες στον κόσμο. Παίζουν 70 αγώνες, παίζουν κάθε τρεις μέρες κάνουν τη διαφορά και κερδίζουν το παιχνίδι.
Θέλεις να είσαι στην κορυφή, πρέπει να μπορείς να το κάνεις αυτό. Και αν αρχίσουμε να βάζουμε κάτι διαφορετικό στο μυαλό ενός νεαρού παίκτη, νομίζω ότι κάνουμε ένα τεράστιο λάθος... Θέλω οι παίκτες να χτυπήσουν τη πόρτα μου λέγοντας, "θέλω να παίξω, θέλω να κερδίσω το παιχνίδι".

Δεν υπάρχει προπονητής φυσικής κατάστασης στον κόσμο που θα μου πει ότι οι παίκτες δεν μπορούν να το κάνουν γιατί το έχω δει. Οι παίκτες που σκοράρουν 50 γκολ δεν παίζουν 38 παιχνίδια στη σεζόν».

Η Άρσεναλ έχει κερδίσει και τους τέσσερις αγώνες και βρίσκεται στην πρώτη θέση του Α΄Ομίλου με 12 βαθμούς. Την Κυριακή οι «κανονιέρηδες» αγωνίζονται εκτός έδρας κόντρα στη Σαουθάμπτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ