Σάλος με Ινφαντίνο: Έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ινδονησία που θρηνεί τα 133 θύματα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ο οποίος επισκέφτηκε την Ινδονησία για να συνομιλήσει από κοντά με την κυβέρνηση στο θέμα των μέτρων ασφαλείας στα γήπεδα της χώρας μετά την τεράστια τραγωδία που στοίχισε την ζωή σε 133 άτομα.

Σάλος με Ινφαντίνο: Έπαιζε ποδόσφαιρο στην Ινδονησία που θρηνεί τα 133 θύματα

Ο λόγος είναι ότι την ώρα που οι οικογένειες τον θυμάτων θρηνούν, ο ίδιος, προτίμησε να το ρίξει στο... παιχνίδι, με τις φωτογραφίες του ποδοσφαιρικού αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος και ο πρόεδρος της χώρας, Γιόκο Γουιντόντο, να γίνονται στόχος αρνητικών κριτικών. Μάλιστα στις φωτογραφίες, φαίνεται να διασκεδάζουν ιδιαίτερα το παιχνίδι, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

«133 άνθρωποι πέθαναν. Και, ο πρόεδρός σας ήρθε εδώ για να παίξει διασκεδαστικό ποδόσφαιρο και να γελάσει; Ντροπή σας, @FIFAcom», έγραψε ο δημοφιλής λογαριασμός ποδοσφαίρου PanditFootball στους 600.000 ακόλουθούς του, ενώ ο Ινδονήσιος ηθοποιός Vino G. Bastian απευθυνόμενος στους 1,9 εκατομμύρια followers του έγραψε «Αντί να παίζουμε ποδόσφαιρο μαζί, είναι καλύτερα να πάμε μαζί στα σπίτια των θυμάτων της τραγωδίας Kanjuruhan. Είναι πιο σημαντικά».