Η «Χρυσή Μπάλα» του Μπενζεμά, έκανε τον «γύρο του κόσμου»

Σύσσωμος ο «ποδοσφαιρικός πλανήτης», αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος από εχθές (17/10) το βράδυ, έχει στην πλούσια συλλογή του και την «Χρυσή Μπάλα».

Η «Χρυσή Μπάλα» του Μπενζεμά, έκανε τον «γύρο του κόσμου»

Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, παρέλαβε το τρόπαιο, που απονεμήθηκε για 66η φορά από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό περιοδικό «France Football» κι έγινε ο -μόλις- πέμπτος εκπρόσωπος της πατρίδας του, που βραβεύθηκε με το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Και όπως είναι φυσικό, η «στέψη» του Μπενζεμά, απασχολεί τα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού Τύπου. «Η μπάλα στο σπίτι» γράφει η «Equipe» και προσθέτει: «Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν, ήταν το είδωλό του, αυτός που τού έδωσε το πολύτιμο τρόπαιο εχθές στο Théâtre du Châtelet. Το είχε ονειρευτεί ως έφηβος και τώρα στέφθηκε. Ο Καρίμ Μπενζεμά σήκωσε τη Χρυσή Μπάλα 2022 στο τέλος μιας συγκινητικής βραδιάς, περιτριγυρισμένος από τους συγγενείς του και τα είδωλά του, Ζιντάν και Ρονάλντο».

Παράλληλα, η «Parisien» αναφέρει «η πιο όμορφη βραδιά της ζωής του», ενώ η «La Provence» τονίζει «ο Μπενζεμά διαδέχεται τον Ζιντάν» και η «La Voix du Nord», επισημαίνει πως «είναι η ημέρα δόξας για τον Μπενζεμά».

Στην Ισπανία, η εφημερίδα «AS» της Μαδρίτης, έχει τίτλο «Ο Μπενζεμά κερδίζει την Χρυσή Μπάλα για πρώτη φορά και η Αλεξία Πουτέγιας γίνεται ξανά η καλύτερη παίκτρια στον κόσμο. Ο Κουρτουά ψηφίστηκε καλύτερος τερματοφύλακας. Ο Γκάβι, ο καλύτερος νεαρός παίκτης. Στον Λεβαντόφσκι, το βραβείο Γκερντ Μύλλερ». Από την πλευρά της, η «Marca», κάνει λόγο για «στέψη δικαιοσύνης και χρυσού», ενώ η «Mundo Deportivo», σχολιάζει «καθαρός χρυσός».

Σε ανάλογο ύφος «κινούνται» και τα πρωτοσέλιδα στην Αγγλία, με το εξώφυλλο του «Guardian», να αναφέρει «ο Μπενζεμά είναι η αφρόκρεμα», ενώ και στην Ιταλία, η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο, όπως στην «Corriere dello Sport» και στην «La Gazzetta dello Sport». Η βελγική εφημερίδα «La Dernière Heure», αποτίνει επίσης φόρο τιμής στον Μπενζεμά αλλά και στον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε, ο οποίος βρέθηκε στο βάθρο, ενώ στην Πορτογαλία, η «O Jogo», εκτιμά ότι «ο Μπενζεμά είναι στην κορυφή του κόσμου».

Η πρώτη «Χρυσή Μπάλα» για τον Μπενζεμά, «διέσχισε» και τον Ατλαντικό Ωκεανό, καθώς η εφημερίδα «Clarín» αναδεικνύει την είδηση στην πρώτη σελίδα, επισημαίνοντας «την απουσία του Λιονέλ Μέσι» από το top-30.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ