Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι «κόκκινοι» είναι εδώ!

Η Λίβερπουλ…έτρωγε σίδερα στο Άνφιλντ και με σκόρερ τον Μο Σαλάχ στο 76ο λεπτό της αναμέτρησης, έσπασε το αήττητο της Μάντσεστερ Σίτι (1-0). 

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Οι «κόκκινοι» είναι εδώ!

Μια Λίβερπουλ βγαλμένη από τα…παλιά, παρά τα αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο Άνφιλντ με τον Σαλάχ να χαρίζει το «τρίποντο» στους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ.

Στο πρώτο ημίχρονο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δυο εστίες. Η Σίτι πίεζε πολύ ψηλά για να κλέψει μπάλες, η Λίβερπουλ κρατούσε καλά και από εκεί και πέρα έψαχνε με μακρινές μπαλιές να βγει μπροστά και να απειλήσει με τον Σαλάχ να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.

Στην επανάληψη το ματς πήρε…φωτιά. Στο 50’ ο Σαλάχ έχασε τεράστια ευκαιρία για να κάνει το 1-0 αφού βγήκε τετ α τετ αλλά ο Έντερσον ακούμπησε την μπάλα και την έβγαλε κόρνερ, αν και ο διαιτητής έδωσε άουτ.

Ο Τέιλορ τρία λεπτά μετά δεν είδε το καθαρό φάουλ του Χάαλαντ στον Φαμπίνιο, άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ο Φόντεν σκόραρε αλλά ο διαιτητής πήγε είδε τη φάση αφού ειδοποιήθηκε και το γκολ ακυρώθηκε.

Στο 56’ ο Ζότα μόνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ενώ στο 64’ ο Χάαλαντ σούταρε αλλά ο Άλισον είπε όχι. Ο Βραζιλιάνος κίπερ ήταν αυτός που…έφτιαξε και το 1-0 (δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει ασίστ) στο 76’ για τον Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος πήρε τη μονομαχία από τον Κανσέλο έφυγε μόνος απέναντι στον Έντερσον κι αυτή τη φορά σκόραρε.

Στο 78ο λεπτό ο Νούνιες ύστερα από υπέροχη ενέργεια έκανε το σουτ με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Σίτι είχε την κατοχή, προσπαθούσε αλλά οι «κόκκινοι» έτρωγαν σίδερα. Στο 82’ ο Φαν Ντάικ πρόλαβε τον Χάαλαντ ενώ τέσσερα λεπτά μετά αποβλήθηκε ο Κλοπ για διαμαρτυρία, αφού ο Τέιλορ δεν καταλόγισε φάουλ του Σίλβα στον Σαλάχ.

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες με τον Νούνιες κυρίως για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα απέναντι στη Σίτι που είχε βγει όλη μπροστά για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε.

Το προφίλ της 11ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/10

Μπρέντφορντ – Μπράιτον 2-0

(27', 64' πέν. Τόνι)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10

Λέστερ – Κρίσταλ Πάλας 0-0

Φούλαμ – Μπόρνμουθ 2-2

(22’ Ντιόπ, 52’ πέναλτι Μίτροβιτς – 2’ Σολάνκε, 29’ Λέρμα)

Γουλβς – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-0

(56’ πέναλτι Ρούμπεν Νέβες)

Τότεναμ – Έβερτον 2-0

(59' πέναλτι Κέιν, 86' Χόιμπιεργκ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/10

Άστον Βίλα – Τσέλσι 0-2

(6’, 65’ Μάουντ)

Λιντς – Άρσεναλ 0-1

(35' Σάκα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νιουκάστλ 0-0

Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ 1-1

(20’ Περό - 64’ Ράις)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-0

(76’ Σαλάχ)

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ