Πήρε Τσούπο-Μότινγκ η Παρί

Κάτοικος Παρισιού γίνεται ο Καμερουνέζος επιθετικός. 

Πήρε Τσούπο-Μότινγκ η Παρί

Με την απόκτηση του Έρικ Μαξίμ Τσούπο-Μότινγκ ολοκλήρωσε η Παρί Σεν Ζερμέν τις κινήσεις της στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Ο σύλλογος του Παρισιού ανακοίνωσε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα Γαλλίας) ότι ο Καμερουνέζος επιθετικός, ο οποίος είχε μείνει ελεύθερος από τη Στόουκ Σίτι που υποβιβάστηκε στην Championship, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας και θα ανήκει στην Παρί έως τις 30 Ιουνίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσούπο-Μότινγκ αποτελεί επιλογή του προπονητή της Παρί Σεν Ζερμέν, Τόμας Τούχελ, καθώς ο 29χρονος επιθετικός, ο οποίος άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στο Αμβούργο, αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Γερμανού τεχνικού στη Μάιντς το διάστημα 2011-2014. Φόρεσε τη φανέλα της Σάλκε από το 2014 έως το 2017, ενώ την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στην Premier League με τη Στόουκ.

Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, ο Τσούπο-Μότινγκ τόνισε ότι αισθάνεται τιμή που υπέγραψε «γι' αυτόν τον μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο» και μεταξύ άλλων δεσμεύθηκε ότι «θα δώσω το μάξιμουμ στον αγωνιστικό χώρο, κάθε μέρα, για να δείξω την αφοσίωσή μου στο νέο σύλλογό μου».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παρί, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, είπε ανάμεσα σε άλλα για τον Τσούπο-Μότινγκ: «Όλοι εμείς καλωσορίζουμε πολύ θερμά τον Έρικ Μαξίμ, του οποίου η υπογραφή σηματοδοτεί το κλείσιμο των μεταγραφικών κινήσεών μας. Έχει αποκτήσει πολλή εμπειρία στην καριέρα του, ειδικά στην Γερμανία και με την εθνική ομάδα του Καμερούν. Το προφίλ του συμπληρώνει την ομάδα μας, ειδικά με μια μακρά σεζόν που βρίσκεται μπροστά μας».