Ίλιτσιτς: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Κατά την παρουσίασή του από την Μάριμπορ ο Γιόσιπ Ίλιτσιτς, χαρακτήρισε ως δεύτερο μέρος της καριέρας του την επιστροφή του στη Σλοβενία.

Ίλιτσιτς: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα»

Ο πρώην άσος της Αταλάντα, που έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός παλεύοντας με την κατάθλιψη, δήλωσε πως ήταν μεγάλη επιθυμία του να επιστρέψει στο σπίτι του, όπως χαρακτήρισε τη Μάριμπορ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξαναπαίξει για την Εθνική Σλοβενίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την επανεκκίνηση της καριέρας του: «Είχα ανάγκη να γυρίσω σπίτι, έχω γεμίσει από ξένες χώρες. Αυτή είναι μία ξεχωριστή ημέρα για μένα. Ένας άνθρωπος παίζει ποδόσφαιρο για να ζήσει αυτά τα συναισθήματα, για αυτό επέστρεψα. Χωρίς αυτόν τον σύλλογο δεν θα είχα την καριέρα που είχα και η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτό είναι μόνο το δεύτερο μέρος της καριέρας μου»

Για τη φυσική του κατάσταση: «Η φυσική μου κατάσταση; Είναι δύσκολο να απαντήσω, δεν μπορώ να πω πότε θα είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήξερα πως θα ήταν ένας μόνος σύλλογος στην Σλοβενία για τον οποία θα επέστρεφα στην πατρίδα και αυτός ήταν η Μάριμπορ. Όσον αφορά τη φυσική μου κατάσταση, πιστεύω και ελπίζω να βρω το σωστό ρυθμό το συντομότερο δυνατό. Έχω ανάγκη από το χρόνο μου. Αρχίζω από το μηδέν εδώ».

Για την Εθνική: «Τώρα είμαι ένας νέος παίκτης εδώ που θέλει να κατακτήσει κάτι, όπως και όταν άρχισα την καριέρα μου πριν 12 χρόνια. Ξανά στην εθνική Σλοβενίας; Εάν είμαι σε θέση να το κάνω και με έχουν ανάγκη, είμαι πάντα ανοιχτός σε όλα, θα μου άρεσε να βοηθήσω».