Γκαλτιέ: «Ο Μέσι έγινε αλλαγή γιατί ήταν κουρασμένος»

Τέλος στα σενάρια για τραυματισμό του Λιονέλ Μέσι έβαλε ο Κριστόφ Γκαλτιέ και εξήγησε τους λόγους που τον έκανε αλλαγή στο ματς με την Μπενφίκα.

Γκαλτιέ: «Ο Μέσι έγινε αλλαγή γιατί ήταν κουρασμένος»

Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε κόντρα στην Μπενφίκα αλλά στο 81’ ο Πάμπλο Σαράμπια πέρασε στη θέση του. Φήμες έκαναν λόγο για τραυματισμό του «Πούλγκα», τις οποίες ωστόσο διέψευσε ο Κριστρόφ Γκαλτιέ.

«Έκανε χειρονομία λέγοντας ότι ήθελε να αντικατασταθεί», είπε τεχνικός της Παρί Σεν Ζερμέν: «Αφού έκανε ένα σπριντ, ένιωσε κουρασμένος. Έφυγε, γιατί ένιωθε κουρασμένος και ένας φρέσκος συμπαίκτης ήταν πολύ καλύτερος εκείνη τη στιγμή του αγώνα».

Ο Γκαλτιέ επέκρινε επίσης το σύστημα VΑR που επέτρεψε στον Ένζο Φερνάντες να αποφύγει την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μάρκο Βεράτι που θα μπορούσε να είχε αφήσει τον μέσο των Γάλλων με με σπασμένο πόδι.

«Πιστεύω ότι ο διαιτητής δεν έχει βοήθεια από τους βοηθούς του όσον αφορά στο VAR. Νομίζω ότι ο Μάρκο Βεράτι θα μπορούσε να είχε σπάσει το πόδι του ένα λεπτό πριν από το ημίχρονο», είπε ο Γκαλτιέ στους δημοσιογράφους.

«Ο διαιτητής είναι συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Αυτό συνέβη μπροστά του, αυτό είναι δύσκολο να το κρίνουμε. Μπορεί να κάνει λάθος, αλλά σήμερα υπάρχει ο VAR που θα πρέπει να του πει για το σκληρό φάουλ με τα δύο πόδια στην κνήμη του Βεράτι».