Μουρίνιο: «Είμαι ένας από τους σπουδαιότερους τεχνικούς στον κόσμο»

Ο Ζοζέ Μουρίνιο «ξεσπάθωσε» σε δηλώσεις του σε αγγλικά Μέσα, αφήνοντας αιχμές για Κλοπ, Ποτσετίνο και... Τότεναμ!

Μουρίνιο: «Είμαι ένας από τους σπουδαιότερους τεχνικούς στον κόσμο»

Το κάκιστο ξεκίνημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο αγγλικό πρωτάθλημα με τις δύο απανωτές ήττες από Μπράιτον και Τότεναμ έχει φέρει εύλογα σε δεινή θέση τον Ζοζέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός βρίσκεται πλέον υπό ασφυκτική πίεση, γι' αυτό και «ξεσπάθωσε» στις δηλώσεις του σε αγγλικά Μέσα υπερασπιζόμενος τον εαυτό του.

Διαβάστε αναλυτικά τα σχόλια του προπονητή των «κόκκινων διαβόλων»:

«Είμαι ο προπονητής σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του πλανήτη, είμαι όμως κι ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές του κόσμου. Πέρσι, είχα μια μεγάλη επιτυχία. Κι αυτό είναι κάτι που ίσως δεν θέλετε να παραδεχθείτε. Αναλύω από μόνος μου την απόδοσή μου, και για μένα είναι πιο σημαντικό τι πιστεύω εγώ παρά τι πιστεύετε εσείς.

Πριν από δύο χρόνια κάναμε μια φανταστική σεζόν, με την κατάκτηση του Europa League. Όλοι πίστευαν πως η Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν υπέροχη πέρσι επειδή πήρε το Europa League, εμείς το κερδίσαμε γιατί αυτό ήταν τότε το επίπεδό μας. Είμαστε η τελευταία -χρονικά- ομάδα από την Αγγλία που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο.

Το επαναλαμβάνω: Έχω κερδίσει οκτώ τίτλους. Είμαι ο μοναδικός προπονητής στον κόσμο που έχει κατακτήσει τίτλο σε Ιταλία, Ισπανία και Αγγλία. Κι όταν μιλάμε για τίτλους, μιλάμε για οκτώ τίτλους, όχι κάτι μικρό ή σε μη ανταγωνιστικές χώρες. Η δεύτερη θέση που πήραμε πέρσι είναι ένα από σπουδαιότερα επιτεύγματα της καριέρας μου. Έτσι πιστεύω».

Όταν, δε, ρωτήθηκε αν θα συνεχίσει να θεωρεί τον εαυτό του τον κορυφαίο προπονητή του πλανήτη, σε περίπτωση που δεν κατακτήσει την Premier League φέτος, απάντησε εμφατικά:

«Έχετε διαβάσει ποτέ κάποιον φιλόσοφο ή στην καθημερινότητά σας δεν έχετε τον χρόνο να διαβάσετε τον Φρίντριχ Χέγκελ; Σαν παράδειγμα αναφέρω πως έχει πει ότι η αλήθεια είναι το όλον, πάντα είναι το όλον. Έχετε κάνει άραγε την ίδια ερώτηση στον προπονητή που πέρσι τερμάτισε τρίτος (σ. Μαουρίτσιο Ποτσετίνο) ή τέταρτος (σ. Γιούργκεν Κλοπ); Γιατί, για παράδειγμα, δεν έχουν κερδίσει ποτέ τίποτα σε διεθνές επίπεδο».

Ο Πορτογάλος σχολίασε και το σύνθημα των οπαδών της Τότεναμ, οι οποίοι στο φινάλε του προ λίγων ημερών αγώνα τραγουδούσαν πως «δεν είσαι πια τόσο ξεχωριστός»:

«Ναι, αλλά δεν είχαν αυτό το τραγουδάκι πριν από μερικούς μήνες, όταν τους κερδίσαμε στο Γουέμπλεϊ. Αυτός ήταν ένας τελικός, τον οποίο ήθελαν και ονειρεύονταν. Είχαν μεγάλη επιθυμία να πάρουν εκείνον τον τίτλο, γιατί δεν έχουν κερδίσει άλλωστε πολλούς. Και φυσικά, δεν τραγουδούσαν κάτι αντίστοιχο».