Μαντσίνι: «Πάμε για την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2026»

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι τόνισε ότι η Ιταλία θα πρέπει να στοχεύσει στο επόμενο Μουντιάλ που θα γίνει σε ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά το 2026.

Μαντσίνι: «Πάμε για την κατάκτηση του Μουντιάλ το 2026»

Από την τηλεόραση θα δουν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και οι ποδοσφαιριστές του το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ. Ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός έθεσε τον επόμενο στόχο που είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ του 2026, που θα πραγματοποιηθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τους στόχους της ομάδας: «Θα πρέπει να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια αλλά ο στόχος είναι να πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και να πάρουμε το Μουντιάλ».

Για την επιτυχία στον Nations League: «Αξίζαμε την κατάκτηση αυτού του στόχου, νικήσαμε την Αγγλία που έχει δυνατότητες να πάρει το Μουντιάλ στο Κατάρ. Οι παίκτες μου τα έδωσαν όλα σε μία περίπλοκη περίοδο από πλευράς φόρμας».

Για την απόφαση του να παραμείνει στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας: «Όλοι ήταν καλοί μαζί μου και αυτό με έπεισε να παραμείνω στην τεχνική ηγεσία μετά από την αποτυχία μας να πάμε στο Μουντιάλ του Κατάρ. Επιπλέον, το να κατακτήσεις κάτι με την εθνική ομάδα της χώρας σου, και μάλιστα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, είναι το πιο ωραίο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον σε αυτή τη δουλειά».