CEO Σαχτάρ: «Ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει στην Ουκρανία να δει τι γίνεται»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σεργκέι Πάλκιν σε δηλώσεις που έκανε τόνισε πως ο Ινφαντίνο θα πρέπει να μεταβεί στην Ουκρανία για να δει τι γίνεται.

CEO Σαχτάρ: «Ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει στην Ουκρανία να δει τι γίνεται»

Η διαμάχη της Σαχτάρ με τη FIFA καλά κρατεί. Ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής ομάδας, Σεργκέι Πάλκιν έδωσε συνέχεια σε αυτή την κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή τις αποφάσεις της ομοσπονδία για τα μεταγραφικά παράθυρα. Η Σαχτάρ έχει πάει στα δικαστήρια τη FIFA και παρά το γεγονός ότι έγινε προσέγγιση για να τα βρουν εξωδικαστικά η ομοσπονδία σταμάτησε να της απαντάει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σεργκέι Πάλκιν:

«Πως είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να έχει σταματήσει την επικοινωνία, τις συμφωνίες και να κάνει δουλειές με την Ρωσία και την ίδια στιγμή η FIFA να διατηρεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο του Μουντιάλ με την Ρωσία; Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Ίσως η FIFA δεν καταλαβαίνει τι γίνεται στην Ουκρανία. Ίσως ο Ινφαντίνο πρέπει να έρθει στην Ουκρανία να δει ιδιοίς όμμασι τι συμβαίνει και τι είδους βοήθεια θα έπρεπε να λάβουμε από την FIFA».

«Κοιτάξτε πως οι ηγέτες της ΕΕ και ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Ζελένσκι. Αλλά φαίνεται σαν η FIFA να μας αγνοεί ολοκληρωτικά. Ακόμα χειρότερα, κατέστρεψε το ποδόσφαιρό μας εξαιτίας των αποφάσεων που έβαλε (για τα μεταγραφικά παράθυρα και τα συμβόλαια των παικτών)».

«ΟΚ, δεν θέλεις να επισκεφτείς την Ουκρανία. ΟΚ, δεν θέλει να βοηθήσεις σημαντικά από οικονομικής πλευράς τους Ουκρανούς ανθρώπους, αλλά επίσης μην καταστρέψεις ότι έχουμε καταφέρει τόσο καιρό. Κάτσε με μας και συζήτησε πώς θα μας βοηθήσεις. Θα ήθελα ο Ινφαντίνο να καταλάβει, να έρθει στην Ουκρανία να συναντήσει τον πρόεδρο της χώρας, να επισκεφθεί όλα αυτά τα μέροι όπου δολοφονούνται οι άνθρωποι».

«Δεν ξέρω τι παραπάνω χρειάζεται να κάνει η Ρωσία για να αντιδράσει η FIFA όπως πρέπει. Ολόκληρος ο κόσμος θα έπρεπε να λέει στην FIFA ''Εμπρός παιδιά, ας αλλάξουμε κάτι''».

«Η FIFA δρα σαν μονοπώλιο. Δεν μπορείς να βρεις κανέναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για κάτι. Δεν μπορείς να βρεις κανέναν άνθρωπο που θα σου απαντήσει. Δεν μπορούμε να βρούμε κανέναν άνθρωπο που θα κάτσει μαζί μας και θα πει '' ΟΚ, έχετε προβλήματα, ας καθίσουμε μαζί να συζητήσουμε αυτό κι εκείνο''. Η FIFA χρειάζεται κάποιου είδους αναδιοργάνωση εκεί, επειδή αυτό που συμβαίνει τώρα, η αντίδρασή τους στον πόλεμο, δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος δράσης που θα έπρεπε να ακολουθεί μία παγκόσμια οργάνωση».

«Το να σταματήσουν την Ρωσία από το να συμμετέχει στο Μουντιάλ του Κατάρ ήταν μία περιοδική δράση. Αλλά αν, για παράδειγμα, αφαιρέσουν την Ρωσία από μέλης της FIFA, αυτό θα είναι μία απόφαση που θα βοηθήσει την Ουκρανία. Αυτό είναι επειδή χρειάζεται να παλέψουμε σ' όλες τις κατευθύνσεις, όχι μόνο οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Αυτή ήταν η απόφαση που περιμέναμε να πάρει η FIFA. Αλλά όπως ξέρετε, δεν υπάρχει απόφαση».