Σκαλόνι: «Μέσι όπως ...Φέντερερ!»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, αποθέωσε τον αρχηγό της «αλμπισελέστε», Λιονέλ Μέσι, μετά το νέο του σόου (δύο γκολ στο φιλικό 3-0 με την Τζαμάικα) λέγοντας πως είναι ο... Φέντερερ του ποδοσφαίρου και δεν συγκρίνεται με κανέναν!

Σκαλόνι: «Μέσι όπως ...Φέντερερ!»

Στο περιθώριο της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Εθνική Αργεντινής, ως το 2026, ο Λιονέλ Σκαλόνι εξύμνησε τον αρχηγό της «αλμπισελέστε» και ηγέτη της ομάδας του.

Τον, συνονόματο του, Λιονέλ Μέσι.

Είχε προηγηθεί, ένα ακόμη σόου, του «10αριού» του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Ν. Αμερικής που πέτυχε δύο... γκολάρες στο φιλικό 3-0 επί της Τζαμάικα.

Ούτε το γεγονός πως έμεινε στον πάγκο στα πρώτα 55 λεπτά του αγώνα δεν ήταν αρκετό για να γλιτώσει τους Τζαμαϊκανούς που δέχθηκαν το 89ο και το 90ο γκολ του Μέσι με το εθνόσημο στο στήθος.

Έτσι ο Αργεντινός εκλέκτορας τον παρομοίασε με τον... Ρότζερ Φέντερερ, τονίζοντας πως αν ήταν φίλαθλος θα πλήρωνε εισιτήριο για να τον θαυμάσει από τις εξέδρες!

Ο Σκαλόνι αναφέρθηκε στον «ψύλλο» - που πλέον είναι τρίτος σκόρερ στα χρονικά σ' επίπεδο εθνικών ομάδων - με... τενιστικές παραπομπές!

«Τον απολαμβάνω όπως και εσείς. Είναι όπως ο Φέντερερ. Αποσύρθηκε και τι συνέβη όταν αποσύρθηκε; Όλοι σκέφτονταν πως "δεν θα είναι εδώ πια, δεν θα παίξει άλλο".

Πόσοι από εμάς θα θέλαμε να δούμε τον Φέντερερ να παίζει τένις; Επειδή θα ήταν πολύ ωραίο να τον δούμε να παίζει. Το ίδιο και ακόμα περισσότερο ισχύει για τον Μέσι, επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που έχει μεγαλύτερο κοινό.

Οπότε ας τον απολαύσουμε. Όλοι τον απολαμβάνουν, ανεξάρτητα από τη χώρα στην οποία βρίσκεται. Είναι όμορφο να τον βλέπεις», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, για να προσθέσει με νόημα:

«Έχω την ευκαιρία να τον προπονώ, αλλά αν ήμουν φίλαθλος θα πλήρωνα εισιτήριο για να τον δω και θα πλήρωνα για να αγοράσω φανέλα του.

Το μόνο που έχει μείνει πλέον είναι να τον απολαμβάνουμε επειδή δεν ξέρω αν θα βρεθεί κάποιος άλλος να επαναλάβει αυτά που έκανε ο Μέσι. Απλά τον απολαμβάνουμε λοιπόν και τίποτα άλλο».