Κρέμασε τα παπούτσια του ο Όμπι Μίκελ

Τίτλους τέλους στην καριέρα του έβαλε ο Όμπι Μίκελ σε ηλικία 35 ετών.

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Όμπι Μίκελ

Ένας από τους κορυφαίους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές, ο Τζον Όμπι Μίκελ, αποφάσισε να βάλει τέλος στην καριέρα του σε ηλικία 35 ετών.

Ο Αφρικανός έχει αγωνιστεί σε Λιν, Τσέλσι, Τιαντζίν, Μίντλεσμπρο, Τράμπζονσπορ, Στόουκ και Κουβέιτ FC.

Τα τρόπαιά του είναι δύο πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι και ένα Κύπελλο Τουρκίας με την Τράμπζονσπορ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση απόσυρσής του:
«Υπάρχει ένα ρητό σύμφωνα με το οποίο «όλα τα ωραία πράγματα κάποτε τελειώνουν», και σε ό,τι αφορά την επαγγελματική μου ποδοσφαιρική καριέρα, αυτή η μέρα είναι η σημερινή.
Κοιτάζω πίσω στα τελευταία 20 χρόνια, αυτά της καριέρας μου και πρέπει να πω ότι είμαι πολύ ικανοποιημένος με όλα όσα μπόρεσα να πετύχω και το πιο σημαντικό είναι ότι με βοήθησαν να διαμορφωθώ ως άνθρωπος.
Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά, χωρίς την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειάς μου, των προπονητών, των συλλόγων, των προπονητών, των συμπαικτών μου και το πιο σημαντικό απ’ όλα τους πιστούς οπαδούς μου. Με υποστηρίξατε στα πάνω μου και στα κάτω μου, ακόμα και σε μέρες που δεν ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες σας. Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Θα ήθελα επίσης να ενθαρρύνω όλους όσοι μπορεί να έχω εμπνεύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατά τη διάρκεια της καριέρας μου να μην εγκαταλείψουν ποτέ τα όνειρά τους, καθώς κάθε φορά που σκέφτεστε να τα παρατήσετε, υπενθυμίστε στον εαυτό σας τον λόγο που ξεκινήσατε.
Αυτό δεν είναι αντίο, είναι η αρχή ενός άλλου ταξιδίου, ενός άλλου κεφαλαίου της ζωής μου. Ανυπομονώ για το τι επιφυλάσσει το μέλλον και ελπίζω να πορευτείτε μαζί μου. Ευχαριστώ».