Μουρίνιο: «Δεν έχω αλλάξει. Μόνο το χρώμα των μαλλιών μου άλλαξε»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε 22 χρόνια στους πάγκους και βραβεύτηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας.

Μουρίνιο: «Δεν έχω αλλάξει. Μόνο το χρώμα των μαλλιών μου άλλαξε»

Για τη συνεισφορά του στο πορτογαλικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο βραβεύτηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Πορτογαλίας σε τοπική εκδήλωση που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης 20/9.

Ο «Special One» έκανε ντεμπούτο στους πάγκους στις 20 Σεπτεμβρίου του 2000 με τη Μπενφίκα, ενώ ακολούθησε μια άκρως πετυχημένη καριέρα με κατακτήσεις Champions League, Europa League και εν τέλει του Conference League την περασμένη σεζόν με τη Ρόμα, έχοντας περάσει από Πόρτο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ και Τσέλσι.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο πλαίσιο της βράβευσής του εμφανίστηκε πιο πεινασμένος από ποτέ, λέγοντας πως ο χρόνος έχει επηρεάσει μόνο τα... μαλλιά και τις ρυτίδες του. Επιπλέον σε ερώτηση δημοσιογράφων άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει κάποια στιγμή την Εθνική Πορτογαλίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πέρασαν γρήγορα αυτά τα 22 χρόνια, αλλά θέλω να συνεχίσω. Αισθάνομαι καλά, αισθάνομαι δυνατός, γεμάτος κίνητρα, μου αρέσει να νικάω, μισώ τις ήττες, δεν έχει αλλάξει κάτι.Το χρώμα των μαλλιών, ναι, όπως και οι ρυτίδες, αλλά είμαι έτοιμος να συνεχίσω. Όχι για άλλα 22 χρόνια, δεν υπάρχει χρόνος, αλλά για μερικά χρόνια ακόμα. Απόψε, που γιορτάζω 22 χρόνια στους πάγκους, η αποβολή στο ματς με την Αταλάντα δεν ήταν κάτι το νέο για μένα, ίσως αντανακλά αυτό που είμαι. Δεν θέλω να αλλάξω.

Πέρυσι πετύχαμε με την Ρόμα αυτό που ουδείς περίμενε, φέτος θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα. Δεν έχουμε τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες με τους αντιπάλους μας, κάναμε μεταγραφές αξίας 7.000.000 ευρώ, όμως έχουμε ποιότητα, πάθος, πάρα πολλά άτομα στα οποία αρέσει να δουλεύουν μαζί, κάτι που είναι σημαντικό, και θα δούμε τι θα συμβεί στο τέλος της σεζόν».

Για την προοπτική της Εθνική Πορτογαλίας: «Ποιος ξέρει, αν ο Φερνάντο Σάντος δεν συνεχίσει για πολλά χρόνια ακόμα στις εθνικές ομάδες».