Ντε Τζέρμπι: «Ο Γκουαρντιόλα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μπράιτον»

Ο Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι παρουσιάστηκε και επίσημα στην Μπράιτον και αναφέρθηκε στο νέο «κεφάλαιο» που άνοιξε στην προπονητική του καριέρα, αλλά και τη συζήτηση που είχε με τον Πεπ Γκουαρντιόλα για τους «γλάρους».

Ντε Τζέρμπι: «Ο Γκουαρντιόλα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μπράιτον»

Στην επίσημη παρουσίαση του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι προχώρησε η διοίκηση της Μπράιτον, με τον Ιταλό προπονητή να αναλαμβάνει τα «ηνία» της αγγλικής ομάδας, μετά την αποχώρηση του Γκρέιαμ Πότερ ο οποίος συνεχίζει στην Τσέλσι.

Ο πρώην τεχνικός των Σασουόλο και Σαχτάρ αναφέρθηκε στο νέο «κεφάλαιο» που άνοιξε στην καριέρα του, όπως επίσης και τη συζήτηση που είχε για το συγκεκριμένο πόστο με τον ομόλογό του στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι ο νέος προπονητής. Μελετώ τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και ελπίζω μέχρι τον Ιανουάριο να μπορώ να μιλώ αγγλικά. Η Μπράιτον ήταν μία ομάδα που με ήθελε πραγματικά, έχει ένα στιλ ποδοσφαίρου πολύ κοντά σε αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Η δουλειά που έκανε πριν από μένα ο Πότερ έχει κάνει ευκολότερη τη δική μου στην Μπράιτον. Αναλαμβάνω μία ομάδα που είναι τέταρτη στη βαθμολογία αλλά αυτό είναι ένα ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο για μένα», επεσήμανε σχετικά ο Ντε Τζέρμπι και πρόσθεσε:

«Ο Γκουαρντιόλα είναι ένας προπονητής που ουδείς μπορεί να φτάσει επειδή έχει δείξει την αξία του σε Ισπανία, Γερμανία και Αγγλία. Ήρθε σε επικοινωνία μαζί μου, ήταν χαρούμενος και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Μπράιτον. Μου είπε ότι είναι πάντα έτοιμος να με βοηθήσει αν χρειαστώ ποτέ κάτι, με εξαίρεση τα ματς που θα αντιμετωπίσουμε ο ένας τον άλλο με τις ομάδες μας».