Eredivisie: Η Άλκμααρ «έσπασε» το αήττητο του Άγιαξ, με ασίστ Χατζηδιάκου (2-1)

Η Άλκμααρ κέρδισε με ανατροπή 2-1 τον Άγιαξ και τον υποχρέωσε στην παρθενική του ήττα στη φετινή Eredivisie. Ασίστ ο Χατζηδιάκος. Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Eredivisie: Η Άλκμααρ «έσπασε» το αήττητο του Άγιαξ, με ασίστ Χατζηδιάκου (2-1)

Την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα της Eredivisie γνώρισε ο Άγιαξ. Ο «Αίαντας» έχασε 2-1 εκτός έδρας από την Άλκμααρ για την 7η αγωνιστική του ολλανδικού πρωταθλήματος και πλέον ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την Αϊντχόφεν στους 18 πόντους, με την Άλκμααρ να ακολουθεί ξωπίσω τους με μόλις έναν πόντο λιγότερο.

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους «οιωνούς» για τους πρωταθλητές, καθώς άνοιξαν το σκορ στο 12’ με τον Μοχάμεντ Κούντους. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη.

Η Άλκμααρ, που παρατάχθηκε με τον Παντελή Χατζηδιάκο στο βασικό της σχήμα, έφτασε στην ισοφάριση στο 40’ με το τέρμα που σημείωσε ο Μις ντε Ουίτ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45’+6’) πέτυχε και τη μεγάλη ανατροπή με το γκολ του Όντγκαρντ από ασίστ του Χατζηδιάκου. Στην επανάληψη παρά τις εκατέρωθεν επιθετικές προσπάθειες το σκορ παρέμεινε ανέπαφο και η Άλκμααρ πήρε το τρίποντο στην έδρα της.

Πέραν τούτου, η Αϊντχόφεν πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 4-3 επί της Φέγενορντ, σε ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε… θρίλερ στο «Φίλιπς Στάντιον». Το νικητήριο γκολ πέτυχε τελικά για τους γηπεδούχους στο 83’ ο Αρμάντο Ομπίσπο.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
Παρασκευή (16/9)
Ουτρέχτη-ΝαΪμέγκεν 0-0

Σάββατο (17/9)
Σπάρτα Ρότερνταμ-Χρόνινγκεν 2-1
Φίτεσε-Φόλενταμ 1-1
Βαλβάικ-Καμπούρ 5-1
Φορτούνα Σιτάρντ-Εξέλσιορ 1-0

Κυριακή (18/9)
Γκόου Αχέντ Ιγκλς-Έμεν 2-0
Αϊντχόφεν-Φέγενορντ 4-3
Χέρενφεν-Τβέντε 2-1
Άλκμααρ-Άγιαξ 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ