Ριτσάρλισον: «Στην Έβερτον δεν έχουν φιλοδοξίες»

Ο Ριτσάρλισον άφησε την Έβερτον για να ενταχθεί στην Τότεναμ το καλοκαίρι λόγω της «έλλειψης φιλοδοξίας» από την πρώην ομάδα του.

Ριτσάρλισον: «Στην Έβερτον δεν έχουν φιλοδοξίες»

Ο Βραζιλιάνος διεθνής μετακόμισε στην Τότεναμ το καλοκαίρι για 60 εκατομμύρια λίρες. Έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, βοηθώντας τους Σπερς να είναι τρίτοι στον βαθμολογικό πίνακα.

Και τώρα εξήγησε γιατί επέλεξε να τερματίσει την τετραετή θητεία του στην Έβερτον, η οποία τερμάτισε 16η την περασμένη σεζόν και αυτή τη στιγμή είναι 17η.

Ο Ριτσάρλισον είπε στο FourFourTwo: «Ίσως υποφέρουν από έλλειψη φιλοδοξίας στις μέρες μας. Ξέρετε, αυτή η επιθυμία να κερδίσουμε αγώνες και τρόπαια. Πέρασα τέσσερα χρόνια εκεί και έβλεπα ότι υπήρχε ακόμη πολύς δρόμος για να πετύχω μεγάλα πράγματα.

Ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσω και ο σύλλογος έπρεπε επίσης να βγάλει κάποια χρήματα. Ήταν μια καλή συμφωνία για όλους τους εμπλεκόμενους. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή τη νέα πρόκληση στους Σπερς».

Ο 25χρονος παραδέχτηκε ότι ήταν μια δύσκολη απόφαση να φύγει από το Γκούντισον Παρκ.

Και συνέχισε: «Είναι πάντα δύσκολο όταν έχεις τόσο ισχυρούς δεσμούς με τον σύλλογό σου, και αυτό ήταν σίγουρα η δική μου περίπτωση.

Ήμουν χαρούμενος στην Έβερτον και είμαι ευγνώμων για όλα όσα έμαθα εκεί. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος με μεγάλη ιστορία».