Bundesliga: Άουγκσμπουργκ και Ντόρτμουντ πήραν τα ντέρμπι, πρώτη ήττα για την Μπάγερν

Η Μπάγερν απέτυχε για τέταρτο σερί ματς στην Bundesliga να πανηγυρίσει τη νίκη και υπέστη την παρθενική της ήττα, με 1-0 από την Άουγκσμπουργκ στο Βαυαρικό ντέρμπι. Η Ντόρτμουντ νίκησε 1-0 τη Σάλκε στο αντίστοιχο της κοιλάδας του Ρουρ, με τον Μάρκο Ρόις των Βεστφαλών να αποχωρεί με φορείο. Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Bundesliga: Άουγκσμπουργκ και Ντόρτμουντ πήραν τα ντέρμπι, πρώτη ήττα για την Μπάγερν

Η Μπάγερν Μονάχου δεν λέει να συνέλθει στην Bundesliga! Τι κι αν οι Βαυαροί εντυπωσίασαν στο Champions League με τις νίκες κόντρα σε Ίντερ και Μπαρτσελόνα, ωστόσο στο πρωτάθλημα έμειναν πλέον για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι μακριά από τη νίκη, προκαλώντας νέο ισχυρό «πονοκέφαλο» στο εσωτερικό της ομάδας.

Μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Γκλάντμπαχ, Ουνιόν Βερολίνου και Στουτγκάρδη, πλέον η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν υπέστη και την παρθενική της ήττα στην Bundesliga, καθώς έχασε 1-0 εκτός έδρας από την Άουγκσμπουργκ στο Βαυαρικό ντέρμπι για την 7η αγωνιστική.

Για την Άουγκσμπουργκ, που και πέρσι είχε κερδίσει τη Μπάγερν στο πρωτάθλημα πάλι εντός έδρας με σκορ 2-1, ο Μπερίσα πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 59’. Αντίθετα, η Μπάγερν δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν και απέτυχε να νικήσει τον Πολωνό τερματοφύλακα Ράφαλ Γκικιέβιτς, που ήταν ο ήρωας της Άουγκσμπουργκ με τις εκπληκτικές του αποκρούσεις.

Πέραν τούτου, η Μπορούσια Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ. Οι Βεστφαλοί νίκησαν 1-0 τη Σάλκε χάρη σε γκολ του Γιουσουφά Μουκοκό (79’), ωστόσο τα βλέμματα όλων στράφηκαν και στον αρχηγό των γηπεδούχων Μάρκο Ρόις, ο οποίος τραυματίστηκε στο 27’ στον αστράγαλο σε μία σύγκρουση με τον Φλικ και αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο.

Ο διεθνής Γερμανός άσος δεν συγκράτησε τα δάκρυά του και πλέον αναμένονται με αγωνία τα αποτελέσματα των ιατρικών του εξετάσεων, τα οποία περιμένουν και στην εθνική, ενόψει και του Μουντιάλ στο Κατάρ. Για την ιστορία, ο διεθνής άσος είχε χάσει λόγω τραυματισμών το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, το Euro του 2016 όπως επίσης και το περσινό Euro.

Στα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, Λεβερκούζεν και Βέρντερ Βρέμης αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 και μοιράστηκαν τον πόντο, ενώ η Άιντραχτ επιβλήθηκε με το ευρύ 3-1 της Στουτγκάρδης.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (16/9)
Μάιντς – Χέρτα Βερολίνου 1-1

ΣΑΒΒΑΤΟ (17/9)

Άουγκσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 1-0
(59’ Μπερίσα)

Λεβερκούζεν – Βέρντερ Βρέμης 1-1
(57’ Ντεμιρμπάι – 82’ Βελίκοβιτς)

Στουτγκάρδη – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-3
(79’ Τομάς - 7’ Ρόντε, 56’ Κάμαντα, 88’ Γιάκιτς)

Ντόρτμουντ – Σάλκε 1-0
(79’ Μουκοκό)

19.30: Γκλάντμπαχ – Λειψία

ΚΥΡΙΑΚΗ (18/9)
16.30: Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ
18.30: Μπόχουμ – Κολωνία
20.30: Χόφενχαϊμ – Φράιμπουργκ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ