Στο πλευρό των υγειονομικών οι Ligue 1 και 2

Η διοργανώτρια αρχή του σαμπιονά, οι επαγγελματικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι και η γαλλική ομοσπονδία Νοσοκομείων, θα επαναλάβουν το προσεχές Σαββατοκύριακο στις Ligue 1 και 2, την δράση «Caregiver Supporters». 

Στο πλευρό των υγειονομικών οι Ligue 1 και 2

Πρόκειται για μία δράση, που άρχισε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού κι εξακολουθεί να έχει ως στόχο, την υποστήριξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, των οποίων «η κατάσταση παραμένει δύσκολη», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Τόσο το 2020, όσο και το 2021, κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, πολλοί σύλλογοι από τα δύο πρωταθλήματα, προσκάλεσαν το προσωπικό των νοσοκομείων στα γήπεδα, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Παράλληλα, οι φίλαθλοι θα κληθούν να «κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερο θόρυβο» για να δείξουν τον σεβασμό τους, πριν από την έναρξη των αγώνων.

Κάθε γκολ που σημειώνεται κατά την διάρκεια αυτού του τελευταίου Σαββατοκύριακου, πριν από την διεθνή διακοπή, θα «συνεισφέρει» 500 ευρώ ανά γκολ και αυτά τα χρήματα, θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της δεύτερης έκδοσης του «Tournoi des Soignants» που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Τουλούζ, τον Ιούνιο του 2023. Στο συγκεκριμένο τουρνουά, θα λάβουν μέρος 16 μεικτές ομάδες που θα παίξουν με τα χρώματα του συλλόγου της περιοχής τους.

ΑΠΕ