Καρεμπέ: «Μακάρι να κατακτήσετε το Μουντιάλ»

Ο Γάλλος το περασμένο σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Λάγος της Νιγηρίας και μίλησε για το τι πρέπει να κάνουν οι αφρικανικές ομοσπονδίες έτσι ώστε να βοηθήσουν τους ποδοσφαιριστές.

Καρεμπέ: «Μακάρι να κατακτήσετε το Μουντιάλ»

Στη Νιγηρία και συγκεκριμένα στην πόλη Λάγος βρέθηκε ο Κριστιάν Καρεμπέ το περασμένο σαββατοκύριακο. Ο Σύμβουλος Στρατηγικής της διοίκησης του Ολυμπιακού βρέθηκε στην αφρικανική Ήπειρο για την παγκόσμια περιοδεία του παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Γάλλος μίλησε μάλιστα για τα εχέγγυα που θα πρέπει να δώσουν οι αφρικανικές ομοσπονδίες στους ποδοσφαιριστές.

«Οι αφρικανικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες πρέπει να δώσουν στους παίκτες τους όλες τις ευνοϊκές συνθήκες που μπορούν έτσι ώστε να τους κάνουν νικητές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να παρατηρήσετε πως λειτουργούν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης και της Νότιας Αμερικής για να κάνετε ότι έκαναν οι πετυχημένες ομάδες και βελτιώθηκαν», ανέφερε ο Κριστιάν.

«Αφρικανοί έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά το έκαναν με τα χρώματα της Γαλλίας και της Γερμανίας. Ελπίζω μία μέρα μία ομάδα της Αφρικής να μπορεί πραγματικά να κερδίσει το τουρνουά. Έχει καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να τους υποστηρίξετε και να τους ωθήσετε να είναι συνεπείς παίζοντας στο υψηλότερο επίπεδο σε όλη τη διάρκεια της πορείας τους», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.