Times: Θα γίνει η προσπάθεια από Σ. Αραβία, Αίγυπτο, Ελλάδα για το Μουντιάλ του 2030

Σε ρεπορτάζ των Times εκφράζεται βεβαιότητα ότι θα δηλωθεί η κοινή υποψηφιότητα Σ. Αραβίας, Αιγύπτου και Ελλάδας για το Μουντιάλ του 2030

Times: Θα γίνει η προσπάθεια από Σ. Αραβία, Αίγυπτο, Ελλάδα για το Μουντιάλ του 2030

Η είδηση που έχει αποκαλυφθεί από τον περασμένο μήνα στο Κάιρο επιβεβαιώνεται και από τους έγκυρους Times.

Η Ελλάδα θα είναι σε κοινή υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία για τη συνδιεκδίκηση του Μουντιάλ του 2030 παρά το γεγονός ότι οι Ισπανοί μαζί με τους Πορτογάλους έχουν το προβάδισμα, με την υποστήριξη πολλών φορέων του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους και του προέδρου της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το ρεπορτάζ των Times:

«Όπως και με το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ φέτος, εάν η προσφορά είναι επιτυχής, το τουρνουά θα πρέπει να διεξαχθεί το χειμώνα για να αποφευχθούν οι ακραίες θερμοκρασίες του Ιουνίου/Ιουλίου.

Γίνεται κατανοητό ότι η Σαουδική Αραβία θα είναι ο κύριος εταίρος και θα πληρώνει ή τουλάχιστον θα συνεισφέρει στο κόστος υποδομής των άλλων δύο χωρών. Από το 2017, η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα για να φέρει αθλητικές εκδηλώσεις στο πλούσιο σε πετρέλαιο κράτος του Κόλπου.

Η υποψηφιότητα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και θα ήταν μια σοβαρή πρόκληση για την κοινή προσφορά της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που υποστηρίζεται από την UEFA, καθώς περιλαμβάνει τρεις συνομοσπονδίες και ως εκ τούτου θα μπορούσε να αντλήσει υποστήριξη από την Ασία και την Αφρική και πιθανώς ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες».