Μάρκος Αλόνσο: «Από μικρό παιδί ήθελα να έρθω στην Μπαρτσελόνα»

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Μάρκος Αλόνσο, ο οποίος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα με τη μετακίνησή του στο σύλλογο της Βαρκελώνης.

Μάρκος Αλόνσο: «Από μικρό παιδί ήθελα να έρθω στην Μπαρτσελόνα»

Στην επίσημη παρουσίαση του Μάρκο Αλόνσο προχώρησε η Μπαρτσελόνα, με τον 31χρονο Ισπανό μπακ να κάνει λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο παίκτης αποχώρησε από την Τσέλσι για να συνεχίσει την καριέρα του στους «μπλαουγκράνα», βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας για έναν χρόνο με προοπτική ανανέωσης για ένα επιπλέον έτος.

«Από μικρό παιδί ήθελα να έρθω στην Μπαρτσελόνα. Το να βρίσκομαι εδώ είναι ένα όνειρο. Πέρα όμως από τα όνειρα, πρέπει να δουλέψω. Βρίσκομαι σε μία νέα ομάδα, ξεκινάω από το μηδέν και πρέπει να ξεκινήσω από την αρχή να κερδίσω μια θέση. Χρειάζεται πολλή προσπάθεια, θυσίες, προπόνηση και όλες οι επιτυχίες θα έρθουν. Φέτος ελπίζω να έχω πολλές επιτυχίες με το σύλλογο και να δούνε όλοι την ομάδα που έχει φτιάξει η Μπαρτσελόνα. Υπάρχει πολλή ποιότητα στην ομάδα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Έχω την ευκαιρία να είμαι μέλος αυτής της ομάδας που πάντα ήθελα, από τότε που ήμουν παιδί, όταν ο πατέρας μου με έφερνε στο Καμπ Νόου. Είμαι συγκινημένος, αφού εδώ αγωνίστηκε και ο πατέρας μου», σημείωσε σχετικά ο Αλόνσο, ο οποίος μάλιστα ότι έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσον αφορά τον 62χρονο πατέρα του, Μάρκος Αλόνσο Πένια, έπαιξε στην Μπαρτσελόνα την περίοδο 1982-1987 και κατέκτησε ένα πρωτάθλημα (1984-85), ένα Κύπελλο (1982-83), ένα ισπανικό Σούπερ Καπ (1983), το Λιγκ Καπ (1983), ενώ υπήρξε και φιναλίστ στο Κύπελλο πρωταθλητριών του 1986.

«Είναι συναρπαστικό που πήραμε στην ομάδα έναν παίκτη με τόσο ταλέντο. Ο προπάππους του και ο πατέρας του έπαιζαν εδώ. Είναι πολύ συγκινητικό που πλέον έχουμε και τον Μάρκος Αλόνσο. Μπορεί να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις και έχει πολύ καλές εκτελέσεις φάουλ», τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.