Γκατούζο: «Στον τελικό με την Λίβερπουλ είδα την Παναγία»

Κάτι παραπάνω από συγκλονισμένος ήταν ο Τζενάρο Γκατούζο μετά την ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Μίλαν στον Τελικό της Κωνσταντινούπολης το 2005. 

Γκατούζο: «Στον τελικό με την Λίβερπουλ είδα την Παναγία»

Μια φοβερή ατάκα χάρισε ο Τζενάρο Γκατούζο μετά την άνετη επικράτηση της Βαλένθια επί της Χετάφε (5-1). Ενοχλημένος από την έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξαν οι παίκτες του προς το φινάλε του αγώνα, ο Ιταλός τεχνικός ανέτρεξε στον χαμένο τελικό του Champions League από την Λίβερπουλ όταν αγωνιζόταν στην Μίλαν.

Οι ροσονέρι είχαν προηγηθεί με 3-0 στο ημίχρονο, όμως είδαν την παρέα του Στίβεν Τζέραρντ να ισοφαρίζει σε 3-3 στο δεύτερο μέρος και να κατακτά τελικά τον πέμπτο της τίτλο με 3-2 στα πέναλτι.

«Είμαι λίγο θυμωμένος. Δεχθήκαμε γκολ, χάσαμε μερικές πάσες και ο Μορίμπα δέχθηκε κόκκινη κάρτα. Πρέπει πάντα να παίζουμε 100 λεπτά στο κόκκινο και συγκεντρωμένοι. Έχασα έναν τελικό Champions League ενώ κερδίζαμε 3-0 τη Λίβερπουλ και είδα μπροστά μου την Παναγία.

Νομίζω ότι στο ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεις με σεβασμό και να είσαι πάντα στα καλύτερά σου. Πάντα λέω ότι αυτή η ομάδα προπονείται πολύ καλά, με εκπληκτικό mentality. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που νικήσαμε. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε και να παίξουμε με νεαρούς ποδοσφαιριστές» δήλωσε ο ιταλός τεχνικός.

Για την ιστορία, η Μίλαν πήρε την εκδίησή της δύο χρόνια μετά, όταν και επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ στην Αθήνα κατακτώντας το 7ο στέμμα της.