Αλέ: «Πρώτος μου στόχος, μετά τον καρκίνο, να επιστρέψω στο γήπεδο...»

Ο Σεμπαστιάν Αλέ στην πρώτη του συνέντευξη μετά τη διάγνωση του με καρκίνο αποκάλυψε άγνωστες πτυχές της εμπειρίας του με την ασθένεια παραδεχόμενος ότι «Όταν ακούς τη λέξη "καρκίνος" είναι συγκλονιστικό...»

Αλέ: «Πρώτος μου στόχος, μετά τον καρκίνο, να επιστρέψω στο γήπεδο...»

Αλλιώς φανταζόταν το φετινό καλοκαίρι ο Σεμπαστιάν Αλέ, ειδικά μετά την μεταγραφή του από τον Άγιαξ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ωστόσο η διάγνωση του με καρκίνο στους όρχεις ανέτρεψε τα πάντα σε μια στιγμή...

Ο Ιβοριανός επιθετικός στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αφαίρεση του όγκου αναφέρθηκε στα βιώματα του στο διάστημα αποθεραπείας του, που είναι σε εξέλιξη, μίλησε για τους στόχους του και έστειλε μήνυμα υπέρ των συχνών τεστ για πρόληψη.

Μιλώντας στο ολλανδικό ESPN τόνισε ότι αργεί ακόμα η επιστροφή του, ωστόσο η φιλοδοξία του είναι να σκοράρει μπροστά στους οργανωμένους οπαδούς των Βεστφαλών, αφού τώρα δεν πονά και μπορεί να επικεντρωθεί στο μέλλον του:

«Είναι μια νέα κατάσταση για όλους. Ειδικά για μένα και την οικογένειά μου. Είμαι τυχερός που έχω πολύ κόσμο γύρω μου και πολλή υποστήριξη. Είμαι και τυχερός που δεν νιώθω άσχημα. Μπορώ ακόμα να περπατάω και να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου, οπότε όλα είναι καλά».

Αναφορικά με το πως ανακάλυψε το πρόβλημά του είπε: «Είχα ένα περίεργη αίσθηση στο στομάχι μου. Δεν ήταν πόνος, αλλά ήταν απλώς ένα περίεργο συναίσθημα. Μερικές φορές νομίζεις ότι αυτού του είδους η ενόχληση θα φύγει μετά από λίγες μέρες, αλλά δεν ένιωθα καλά. Γι' αυτό αποφάσισα να πάω για εξετάσεις.

Ο πρώτος υπέρηχος έγινε στις εννιά το βράδυ και μαγνητική τομογραφία την επόμενη μέρα στις εννιά το πρωί. Μετά έγινε βιοψία, γιατί είδαν ότι ήταν όγκος. Μετά πήγα στην προπόνηση, γιατί μπορούσα να κάνω τα πάντα. Ο όγκος ήταν εκεί για αρκετές εβδομάδες ή ίσως ακόμη και έναν ή δύο μήνες. Είναι κάτι που δεν μπορείς να νιώσεις.

Σε 24 ώρες έκανα πολλές εξετάσεις. Έπρεπε να περιμένουμε τη χειρουργική επέμβαση για να δούμε τι ακριβώς ήταν. Το είδαν εκεί. Όταν ακούς τη λέξη, είναι συγκλονιστικό».

Για το τι σκέφτηκε μαθαίνοντας τα κάθεκαστα: «Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν «ω έλα, είμαι εδώ μόνο δέκα μέρες και δεν μπορώ καν να παίξω για τον σύλλογο». Έχουν πληρωθεί πολλά για αυτή τη μεταγραφή. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι και ήθελα πολύ να παίξω.

Πλήρωθηκαν τριάντα εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορώ να παίξω για μήνες. Δεν φαίνεται καλή συμφωνία που σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή, αλλά αν σκεφτείς περαιτέρω, βλέπεις ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γι' αυτό. Δεν θα μπορούσα να το αποφύγω ή να το αλλάξω».

Σχετικά με το πότε επιστρέφει είπε: «Ας πούμε ότι τώρα δεν είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνω αυτό το βήμα, γιατί θα μου πάρει μερικούς μήνες. Το σημαντικό είναι ότι δεν χάνω πολύ μυϊκή μάζα. Πρέπει να παραμείνω σε φόρμα και ένα μήνα πριν επιστρέψω στο γήπεδο θα κάνω ξανά δουλειά με την μπάλα. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να νιώθω καλά το σώμα μου.

Ο πρώτος μου στόχος είναι να επιστρέψω στο γήπεδο. Να παίξω για το "Yellow Wall" (σ. κερκίδα των φανατικών της Ντόρτμουντ) και να πετύχω το πρώτο μου γκολ. Αυτή θα είναι μια όμορφη και συναισθηματική στιγμή».

Για την υποστήριξη που είχε και για την οικογένειά του: «Εγώ και η οικογένειά μου ήμασταν σε σοκ. Νομίζεις ότι είμαι απλώς ένας κανονικός παίκτης και κάνω το κομμάτι μου. Κάτι συμβαίνει και βγαίνω με την οικογένεια και τους φίλους μου. Αλλά πολύς κόσμος ήταν πραγματικά ανήσυχος και ήταν μια πολύ συναισθηματική στιγμή. Ήταν κάτι που δεν περίμενα ποτέ από αυτούς τους ανθρώπους στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο για να φύγεις από εδώ"»

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για πρόληψη: «Δεν έχεις κανένα σύμπτωμα. Τίποτα. Δεν το νιώθεις και όλοι θα σου πουν το ίδιο πράγμα. Δεν ένιωσαν τίποτα και μετά από εξέταση αίματος ήξεραν ότι είχαν να κάνουν με αυτό. Νομίζω ότι γι' αυτό είναι σημαντικό να κάνουμε πολλά τεστ, γιατί μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, ειδικά σε νεαρούς άνδρες...».