Ρομαό: «Αν δεν είσαι σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να πετύχεις στον Ολυμπιακό»

Στην "L' Equipe" παραχώρησε συνέντευξη ο πρώην «ερυθρόλευκος» μέσος. Τι δήλωσε για τον Ολυμπιακό και τους λόγους που αποχώρησε από τον Πειραιά. 

Ρομαό: «Αν δεν είσαι σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να πετύχεις στον Ολυμπιακό»

Ο Αλεξί Ρομαό αποτελεί παρελθόν για τον Ολυμπιακό και θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρεμς. Με αφορμή την επιστροφή του στη Γαλλία ο 34χρονος Τονγκολέζος, μίλησε στην γαλλική εφημερίδα "L' Equipe" για την ομάδα του Πειραιά, τη νέα σελίδα στην καριέρα του, αλλά και τους λόγους που αποχώρησε από τους «ερυθρόλευκους».

«Αρχικά ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό και να εξαντλήσω το συμβόλαιό μου μέχρι το 2020, καθώς ένιωθα καλά στην Ελλάδα. Τελικά με προσέγγισε η Ρεμς, το πρότζεκτ που μου παρουσίασε ήταν ενδιαφέρον και αφού το σκέφτηκα, είδα πως μου έλειπε και η οικογένειά μου στη Γαλλία. Επίσης η κατάκτηση του Μουντιάλ έριξε τα φώτα στη Ligue 1. Έτσι δελεάστηκα από τη Ρεμς», δήλωσε ο Τονγκολέζος αμυντικός μέσος.

Στη συνέχεια, ο Ρομαό ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ήταν καλή η εμπειρία στον Ολυμπιακό. Τους πρώτους μήνες δεν έπαιζα, έπρεπε να αποδείξω τις δυνατότητές μου και ότι αξίζω μια θέση στην ομάδα, σε ένα ρόστερ 30-35 παικτών. Αν δεν είσαι σε υψηλό επίπεδο, δεν μπορείς να πετύχεις. Δούλεψα σκληρά και καθιερώθηκα. Τα συναισθήματα ήταν έντονα, ο κόσμος είναι φανατικός. Πρέπει να το ζήσεις για να καταλάβεις, τι γίνεται με τα καπνογόνα στα γήπεδα».