Μπερνάρντο Σίλβα: «Είμαι χαρούμενος στη Σίτι, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί στο μέλλον»

Ο Μπερνάρντο Σίλβα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Μπερνάρντο Σίλβα: «Είμαι χαρούμενος στη Σίτι, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί στο μέλλον»

Μία απάντηση για το μέλλον του στη Μάντσεστερ Σίτι κλήθηκε να δώσει ο Μπερνάρντο Σίλβα. Φήμες θέλουν τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, τη στιγμή που η συνεργασία του με τους πρωταθλητές Αγγλίας ολοκληρώνεται το 2025.

Ο ίδιος τόνισε ότι είναι χαρούμενος στους «πολίτες», ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το σύλλογο.

«Πάντα έλεγα πως είμαι χαρούμενος εδώ, αλλά δεν έχω ιδέα τι θα συμβεί. Θα δούμε ειλικρινά. Η σχέση μου με το σύλλογο είναι πολύ ειλικρινής. Είμαι πολύ ανοιχτός μαζί τους και ξέρουν τι θέλω. Αν μείνω, είμαι πολύ ευτυχισμένος και θα σέβομαι πάντα αυτό το σύλλογο και θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Διαφορετικά, μιλάμε για ποδόσφαιρο και θα δούμε τι θα συμβεί», είπε ο διεθνής άσος στο «ESPN» και πρόσθεσε:

«Η Μάντσεστερ Σίτι είναι μεγάλος σύλλογος και δεν θέλει να έχει παίκτες που δεν είναι ευτυχισμένοι στο σύλλογο. Πάντα μας λένε ότι αν δεν είναι κάποιος χαρούμενος, μπορεί να αποχωρήσει. Φυσικά μιλάμε για επιχειρήσεις και θέλουν το κατάλληλο ποσό για να αφήσουν κάποιον να φύγει, αλλά προσωπικά έχω μία σχέση σεβασμού με το σύλλογο. Πάντα ήταν ειλικρινείς μαζί μου και πάντα ήμουν ειλικρινής μαζί τους. Θα σέβομαι πάντα τη σχέση μου με την Μάντσεστερ Σίτι, με τους οπαδούς, με το επιτελείο, με τους συμπαίκτες μου, οπότε ό,τι και αν συμβεί, θα γίνει μέσα από μία σχέση αμοιβαίου σεβασμού».

Όσον αφορά τη μάχη της ομάδας του με τη Λίβερπουλ για το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Αγγλίας, υπογράμμισε:

«Είναι απρόβλεπτη η μάχη. Φυσικά, αν δεις τα τέσσερα-πέντε τελευταία χρόνια θα σκεφτείς πως η Σίτι και η Λίβερπουλ είναι τα φαβορί, αλλά δείτε την ομάδα που χτίζει η Τσέλσι. Η Τότεναμ βελτιώνεται πολύ, όπως και η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει νέο προπονητή και μερικά νέα αποκτήματα και πιστεύω πως θα είναι καλύτεροι και αυτοί. Κάθε χρόνο υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερος ανταγωνισμός, Σίτι και Λίβερπουλ είναι στην κορυφή τα τελευταία χρόνια αλλά ποτέ δεν ξέρεις στην Premier League. Υπάρχουν έξι ομάδες που μπορούν να παλέψουν για τα πάντα».