Bundesliga: Πρεμιέρα με νίκη της Μπάγερν κόντρα στην Χόφενχαιμ

Οι Βαυαροί επικράτησαν της Χόφενχαιμ με 3-1 και ξεκίνησαν νικηφόρα τις υποχρεώσεις τους στο γερμανικό πρωτάθλημα.

 

Bundesliga: Πρεμιέρα με νίκη της Μπάγερν κόντρα στην Χόφενχαιμ

Με νίκη συνδυάστηκε η πρεμιέρα της Μπάγερν Μονάχου στην φετινή Bundesliga. Οι πρωταθλητές Γερμανίας επικράτησαν 3-1 της μαχητικής Χόφενχαιμ που πάλεψε για ένα θετικό αποτέλεσμα ενώ δικαίως διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του ρέφερι.

Οι «Βαυαροί» θέλησαν να πετύχουν από νωρίς ένα τέρμα και μετά από το πέρασμα του πρώτου εικοσαλέπτου πήραν το προβάδισμα με κεφαλιά του Τόμας Μίλερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ. Η ομάδα του Νίκο Κόβατς συνέχισε την πίεση αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ της 1-0.

Στην επανάληψη η Χόφενχαιμ δεν δίστασε να επιτεθεί και να προσπαθήσει να ισοφαρίσει. Με όμορφη προσπάθεια του Σάλαϊ στο 58' οι φιλοξενούμενοι βρήκαν το πολυπόθητο γκολ βάζοντας δύσκολα στους γηπεδούχους. Την λύση για την Μπάγερν έδωσε ο Ριμπερί στο 78' που κέρδισε πέναλτι από τον Νόρντβαϊτ, με τον Λεβαντόφσκι να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο Πολωνός νικήθηκε από τον Μπόουμαν με τον επερχόμενο Ρόμπεν να κάνει το 2-1.

Ο διαιτητής ωστόσο δεν μέτρησε το τέρμα καθώς θεώρησε πως παίκτης της Χόφενχαιμ είχε μπει στην περιοχή πριν εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ο αντίπαλος του. Μετά την χρήση του VAR η εκτέλεση ξαναέγινε με τον Λεβαντόφσκι αυτή την φορά να βρίσκει στόχο.

Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Ρόμπεν στο 90' κλείνοντας ιδανικά την αναμέτρηση για την ομάδα του, που είδε τον Κόμαν να αποχωρεί από το γήπεδο λόγω τραυματισμού, με τις αντιδράσεις του Γάλλου να δείχνουν πως είναι σοβαρός.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 24 Αυγούστου

Μπάγερν - Χόφενχαϊμ 3-1 (23' Μίλερ, 82' πεν. Λεβαντόβσκι, 90' Ρόμπεν / 58' Σάλαϊ)

Σάββατο 25 Αυγούστου

Βέρντερ - Ανόβερο (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Σάλκε (16:30)

Φορτούνα Ντίσελντορφ - Άουγκσμπουργκ (16:30)

Φράιμπουργκ - Άιντραχτ (16:30)

Χέρτα - Νυρεμβέργη (16:30)

Γκλάντμπαχ - Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή 26 Αυγούστου

Μάιντς - Στουτγκάρδη (16:30)

Ντόρτμουντ - Λειψία (19:00)