Μουρίνιο για Ουκρανία: «Ειρήνη και ευτυχία για όσους ζουν δύσκολες μέρες»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έστειλε το δικό του μήνυμα στοργής κι αλληλεγγύης προς τον λαό της Ουκρανίας μετά το φιλικό της Ρόμα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ

Μουρίνιο για Ουκρανία: «Ειρήνη και ευτυχία για όσους ζουν δύσκολες μέρες»

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μετά το φιλικό παιχνίδι με την Σαχτάρ Ντόνετσκ μίλησε στο επίσημο κανάλι της Ρόμα στέλνοντας ένα μήνυμα στοργής και εγγύτητας σε όσους δοκιμάζονται στην Ουκρανία.

«Δείχνουν πόσο ενωμένοι και θαρραλέοι είναι. Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε, εκτός από το ότι όλοι θέλουμε την ευτυχία. Και ειρήνη για αυτούς τους ανθρώπους. Είδαμε επίσης παιδιά της Ουκρανίας να χαμογελούν και αυτό θέλουμε να βλέπουμε», είπε αρχικά ο Μουρίνιο.

«Έπαιξα μερικές φορές στην Ουκρανία, αλλά ποτέ στο Ντόνετσκ και ποτέ εναντίον της Σαχτάρ, κάτι που είναι απίστευτο με τους αγώνες μου σε ευρωπαϊκό επίπεδο» - πρόσθεσε ο Πορτογάλος τεχνικός. «Ήταν ωραίο να αντιμετωπίζω τη Σαχτάρ, ακόμα και σε αυτή την κατάσταση. Παίζουν καλό ποδόσφαιρο και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Και μετά υπάρχει η ανθρωπιστική πλευρά, το ποδόσφαιρο μπορεί να δείξει ανθρώπινα συναισθήματα και αυτό που είδαμε εδώ στο Ολίμπικο είναι σημαντικό».

Όλη η βραδιά εξάλλου ξεπέρασε το ποδόσφαιρο: «Πρέπει να το εξετάσουμε από δύο οπτικές γωνίες: η μία είναι το ποδόσφαιρο και για εμάς είναι σημαντικό να παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα γιατί χρειαζόμαστε δύσκολες δοκιμασίες πριν την έναρξη της σεζόν. Μετά είναι η ανθρώπινη πλευρά: προφανώς πιστεύω ότι όλοι στο γήπεδο ήταν ενωμένοι για να στηρίξουν μια χώρα που περνάει μια δύσκολη στιγμή».