Άρχισε η δίκη του Ράιαν Γκιγκς

Άρχισε στο Μάντσεστερ η δίκη του Ράιαν Γκιγκς που κατηγορείται για επίθεση σε βάρος της πρώην συντρόφου του και της αδελφής της. Θα υπάρξει παρέμβαση και από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. 

Άρχισε η δίκη του Ράιαν Γκιγκς

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου βρίσκεται ο Ράιν Γκιγκς που φέρεται να είχε επιτεθεί εναντίον της πρώην συντρόφου του Κέιτ Γκρέβιλ και της αδελφής της, με τη δίκη να αρχίζει σήμερα (8/8) στο Μάντσεστερ και να αναμένεται να διαρκέσει για το επόμενο δεκαήμερο.

Η δίκη του πρώην άσου της Γιουνάιτεντ είχε οριστεί για τις 24 Ιανουαρίου αλλά αναβλήθηκε για τις 8 Αυγούστου λόγω έλλειψης δικαστικής αίθουσας. Ο 48χρονος φέρεται να επιτέθηκε στην σύντροφό του, Κέιτ Γκρέβιλ σε ξενοδοχείο του Λονδίνου και την πέταξε γυμνή εκτός δωματίου, επειδή εκείνη διαμαρτυρήθηκε όταν ο Γκιγκς φλέρταρε με άλλες γυναίκες. Τον Νοέμβριο του 2020 είχε συλληφθεί μετά από την καταγγελία της Γκρέβιλ αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατ' εξακολούθηση βίαιη συμπεριφορά προς τη σύντροφο του από τις 31 Αυγούστου 2017 έως τις 2 Νοεμβρίου 2020.

Ο Γκιγκς κατηγορείται επίσης για βία κατά της αδελφής της πρώην συντρόφου του, Έμα Γκρέβιλ, την οποία - σύμφωνα με τις καταγγελίες της - χτύπησε με τον αγκώνα στο σπίτι της στο Μάντσεστερ. Σε προκαταρκτική ακρόαση τον Απρίλιο του 2021, ο Γκιγκς αμφισβήτησε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε αθώος.

Ο Γκιγκς περικυκλώθηκε από ομάδα φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων όταν εμφανίστηκε με τους δικηγόρους του στο Minshull Street Crown Court αλλά δεν απάντησε σε καμία ερώτηση. Αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως και πέντε ετών.

Η αγόρευση του εισαγγελέα

O εισαγγελέας στην αγόρευση του προς του ενόρκους σημείωσε ότι ο Ράιαν Γκιγκς ήταν χειριστικός και τόνισε ότι η ζωή του εκτός ποδοσφαίρου ήταν γεμάτη με σκηνές κακοποίησης. Τόνισε επίσης την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα του Ουαλού.

«Η συστηματική και κατά καιρούς βίαιη κακοποίηση μιας γυναίκας είναι η ουσία αυτής της υπόθεσης», είπε ο κ. Ράιτ. Για την επίθεση στην σύντροφο του ο εισαγγελέας σημείωσε: «Έχασε εντελώς τον αυτοέλεγχό του και σκόπιμα χτύπησε την Κέιτ, προκαλώντας πρήξιμο στα χείλη της που μελάνιασαν και προκάλεσαν αιμορραγία».

Ο δικηγόρος του Γκιγκς σημείωσε ότι όλοι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Αποδέχτηκε όμως ότι υπήρχε μια «μικρή και τυχαία επαφ»" στην πρώτη υπόθεση αλλά δεν ήταν εγκληματική επίθεση. Οι ένορκοι ενημερώθηκαν ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο Γκάρι Νέβιλ θα παρέμβουν στη διάρκεια της δίκης.

Η πρώην φίλη του Γκιγκς θα καταθέσει μέσα από μια οθόνη και θα την βλέπουν οι δικαστές, οι ένορκοι και οι δικηγόροι της υπόθεσης. Όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο η καταγγέλλουσα είχε καταλάβει ότι την απατούσε ο πρώην άσος της Μάντσεστερ αλλά συνέχιζε να είναι μαζί του.