Premier League: Κόλπο… Γκρος(ο) η Μπράιτον, αποδοκιμασίες για Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (1-2)

Η Μπράιτον με δύο γκολ του Πασκάλ Γκρος κέρδισε 2-1 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ», στο ντεμπούτο του Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Αποδοκιμασίες στο γήπεδο για τους γηπεδούχους. «Όρθια» η Μπρέντφορντ στο Λέστερ (2-2).

Premier League: Κόλπο… Γκρος(ο) η Μπράιτον, αποδοκιμασίες για Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (1-2)

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η πορεία του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική ηγεσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Premier League οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την Μπράιτον και μάλιστα μέσα στο «Ολντ Τράφορντ», με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστούν έντονα από τους φιλάθλους τους στις κερκίδες.

Στο συγκεκριμένο ματς ο Ολλανδός προπονητής αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο, μιας και ο Πορτογάλος μόλις την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε προετοιμασία και δεν έχει φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάταξης. Έτσι, στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μάρκους Ράσφορντ, ενώ οι Κρίστιαν Έρικσεν και Λισάντρο Μαρτίνες έκαναν το ντεμπούτο τους.

Για την ιστορία, την περασμένη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε μόνο 2 από τα 11 παιχνίδια της στην Premier League που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και όπως αποδείχτηκε και τη νέα περίοδο συνεχίστηκε η αρνητική παράδοση.

Η Μπράιτον μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά προβλήματα της Γιουνάιτεντ «πάγωσε» στο «Ολντ Τράφορντ». Στο 30’ ο Γκρος άνοιξε το σκορ για τους «γλάρους» και μόλις εννέα λεπτά αργότερα (39’) ο ίδιος παίκτες έγραψε και το 0-2 «βυθίζοντας» στην απογοήτευση τη Μάντσεστερ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (53’) ο Τεν Χαγκ έριξε στο ματς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο εκ του αποτελέσματος το μόνο που κατάφερε η Γιουνάιτεντ ήταν να μειώσει σε 1-2 στο 68’ με αυτογκόλ του ΜακΆλιστερ.

Έτσι, η Μπράιτον πανηγύρισε έξαλλα στο φινάλε τη νίκη, η οποία μάλιστα ήταν και η πρώτη της ιστορίας της μέσα στο «Θέατρο των Ονείρων».

Πέραν αυτών, Λέστερ και Μπρέντφορντ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στο «Κινγκ Πάουερ» και μοιράστηκαν τον πόντο. Οι «αλεπούδες» προηγήθηκαν 2-0 στο παιχνίδι με τους Καστάν (33’) και Ντιούσμπερι-Χολ (46’). Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62’ με τον Τόνεϊ και στο 86’ έφτασαν και στην ισοφάριση με τον Ντασίλβα.

Το προφίλ της 1ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (5/8)
Κρίσταλ Πάλας – Άρσεναλ 0-2

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (6/8)
Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-2, Μπόρνμουθ - Άστον Βίλα 2-0, Λιντς – Γουλβς 2-1, Νιουκάστλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0, Τότεναμ – Σαουθάμπτον 4-1, Έβερτον – Τσέλσι 0-1

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (7/8)
Λέστερ – Μπρέντφορντ 2-2
(33’ Καστάν, 46’ Ντιούσμπερι-Χολ – 62’ Τόνεϊ, 86’ Ντασίλβα)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπράιτον 1-2
(68’ αυτ. ΜακΆλιστερ – 30’ και 39’ Γκρος)

18.30: Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Σίτι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ