Μαραθώνιος με νέα κούρσα για δύο!

Η νέα αγωνιστική περίοδος στην Πρέμιερ Λιγκ ξεκίνησε και μαζί της και η αγωνία στη μάχη που θα δοθεί για την κατάκτηση του τίτλου στα αγγλικά σαλόνια.

Μαραθώνιος με νέα κούρσα για δύο!

Μόλις στα τέλη του περασμένου Μάη έπεσε η αυλαία της προηγούμενης σεζόν και πλέον οι 20 μονομάχοι επέστρεψαν στον μαραθώνιο 38 αγωνιστικών με… γαρνιτούρα το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε αντίθεση με την περασμένη περίοδο, η φετινή διοργάνωση έχει τις ιδιαιτερότητές της, αν αναλογιστούμε τη διακοπή για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ τον χειμώνα. Το μεγάλο ερώτημα, ωστόσο, που παραμένει και φέτος, είναι αν μπορεί κάποια ομάδα να μπει σφήνα στις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι για τη διεκδίκηση του τροπαίου ή για ακόμα μία σεζόν «κόκκινοι» και «γαλάζιοι» θα είναι οι ομάδες που θα μονομαχήσουν για την κούπα.

Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι και φέτος πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος σύλλογος να απειλήσει τις Λίβερπουλ και Σίτι, παρά τις αλλαγές στο ρόστερ των δύο ομάδων, που την περασμένη σεζόν ξεπέρασαν τους 90 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Η Σίτι παραχώρησε τους Στέρλινγκ, Ζεσούς και είδε τον Φερναντίνιο να αποχωρεί, αλλά ενίσχυσε την επίθεσή της με τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ενώ από την άλλη η Λίβερπουλ πούλησε, μεταξύ άλλων, τον Σαντιό Μανέ στην Μπάγερν, ωστόσο κάλυψε το κενό με τον Ντάργουιν Νούνιες. «Γαλάζιοι» και «κόκκινοι» παραμένουν και φέτος τα μεγάλα φαβορί για το τρόπαιο και όλα δείχνουν ότι και η νέα περίοδος θα είναι και πάλι μία κούρσα για δύο.

Η Τσέλσι δείχνει περισσότερο αποδυναμωμένη σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, αφού, αν και ενισχύθηκε επιθετικά με τον Ραχίμ Στέρλινγκ, εντούτοις ακόμα δεν έχει καλύψει το κενό με την αποχώρηση του Ρομέλου Λουκάκου από την επίθεσή της, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζει να αναζητά λύσεις για τα κενά στην άμυνά της, με το μέλλον των Μάρκος Αλόνσο και Θέσαρ Αθπιλικουέτα να παραμένει εξαιρετικά αμφίβολο. Άρσεναλ και Τότεναμ ενισχύθηκαν σημαντικά το καλοκαίρι. Ακόμα κι αυτές οι προσθήκες που έκαναν, όμως, δύσκολα μπορεί να τις οδηγήσουν στο βήμα παραπάνω στον θεσμό και αναμένεται να βρεθούν και πάλι στην κούρσα για τη διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Όσο για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ; Οι «κόκκινοι διάβολοι» αποτελούν το μεγάλο αίνιγμα του νέου πρωταθλήματος. Ο σύλλογος γύρισε σελίδα με την πρόσληψη του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική ηγεσία. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν δικαίωσε τις προσδοκίες με τις έως τώρα κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι, ενώ, παράλληλα, συνεχίζεται και η γκρίνια στο εσωτερικό. Και όχι μόνο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που κανείς δεν γνωρίζει αν θα παραμείνει οριστικά στο ρόστερ, αλλά και για την παρουσία του Χάρι Μαγκουάιρ, που απογοητεύει με τις εμφανίσεις του στο κέντρο της άμυνας. Βασικός στόχος της Γιουνάιτεντ θα είναι και φέτος μία θέση στην τετράδα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το παιχνίδι του αγγλικού θρόνου ξεκίνησε και τις οριστικές απαντήσεις για τους μεγάλους νικητές θα τις πάρουμε τον Μάη. Ως τότε ας απολαύσουμε τη μαγεία που είναι έτοιμο να προσφέρει για ακόμα μία χρονιά το ομολογουμένως κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο.