Premier League: Η Τσέλσι 1-0 στην έδρα της Έβερτον σε... ατελείωτο και σκληρό ματς

Σε ένα σκληρό ματς με πολλούς τραυματισμούς και καθυστερήσεις, η Τσέλσι ήταν ανώτερη και νίκησε 1-0 την Έβερτον μπαίνοντας στην Premier League με ένα σπουδαίο «διπλό». 

Premier League: Η Τσέλσι 1-0 στην έδρα της Έβερτον σε... ατελείωτο και σκληρό ματς

Σπουδαία νίκη και πρεμιέρα με το δεξί για την Τσέλσι που επικράτησε της Έβερτον με 1-0 στο Γκούντισον Παρκ χάρη σε πέναλτι του Ζορζίνιο στο... βάθος των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Σε ένα ματς με πολλούς τραυματισμούς και για τις δύο ομάδες, με τον Τόμας Τούχελ να αντικαθιστά γι΄αυτό το λόγο τον Κουλιμπαλί με τον Κουκουρέγια που έκανε ντεμπούτο δίχως να ήταν προγραμματισμένο, ενώ συνολικά ο διαιτητής κράτησε από δέκα λεπτά καθυστερήσεις ανά ημίχρονο!

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Μπεν Γκόντφρεϊ στο πόδι με τον 24χρονο Άγγλο αμυντικό της Έβερτον να μεταφέρεται εσπευσμένα σε νοσοκομείο και να υπάρχουν φόβοι για μεγάλη ζημιά. Στο 15' όλο το γήπεδο χειροκρότησε στη μνήμη ενός 15χρονου φίλου της Έβερτον που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντουκουρέ έκανε πέναλτι στον Τσίλγουελ και ο Ζορζίνιο το αξιοποίησε στο 45'+9' ξεγελώντας τον Πίκφορντ (που συμπλήρωσε διακόσια ματς με την Έβερτον) για το 0-1.

Στην επανάληψη η Τσέλσι διατήρησε την κατοχή και προσπάθησε να απειληθεί λιγότερο από την Έβερτον, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να φέρνει στο παιχνίδι τον Ντέλε Άλι που είχε κάποιες καλές στιγμές. Όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν ποτέ τον έλεγχο και μπήκαν στο πρωτάθλημα με ένα σημαντικό διπλό. Με τον Μεντί να καθαρίζει στο 90'+11' την κεφαλιά του Ταρκόφσκι.

Διαιτητής: Κρεγκ Πόσον

Κίτρινες: 45'+9' Μίνα, 56' Τζέιμς, 81' Μικολένκο, 90'+8' Χολγκέιτ, 90'+11' Κουκουρέγια

ΕΒΕΡΤΟΝ: Πίκφορντ, Μίνα (λ.τ. 70' Βινάγκρε), Γκόντφρεϊ (18’ λ.τ Χολγκέιτ), Ταρκόφσκι, Πάτερσον, Ντουκουρέ, Αϊόμπι, Μικολένκο, Γκόρντον, Μακ Νιλ (61' Ντέλε Άλι), Γκρέι

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Κουλιμπαλί (75' Κουκουρέγια), Τζέιμς, Καντέ, Ζορζίνιο (90'+9' Κάλαχερ), Τσίλγουελ (65' Λόφτους Τσικ), Στέρλινγκ, Μάουντ (65' Πούλισιτς), Χάβερτζ (75' Μπρόχα)