UEFA Ranking: Λιγότερους βαθμούς οι ελληνικές ομάδες από τους συλλόγους των Λιχτενστάιν και Φερόε!

Τα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στις έως τώρα ευρωπαϊκές τους διοργανώσεις είναι χειρότερα από συλλόγους, που προέρχονται από χώρες της πιο χαμηλής κατηγορίας του UEFA Ranking.

UEFA Ranking: Λιγότερους βαθμούς οι ελληνικές ομάδες από τους συλλόγους των Λιχτενστάιν και Φερόε!

Μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας... Η ελλιπής προετοιμασία, ο κακός σχεδιασμός και η υπερτίμηση του ρόστερ των ομάδων μας έχουν ως αποτέλεσμα να έχουν φέρει καλύτερα αποτελέσματα έως τώρα ομάδες από το Λιχτενστάιν, τα Φερόε, την Αρμενία, την Γεωργία, την Ισλανδία και λοιπές... μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει με έναν εκπρόσωπο τον χειμώνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι καλοκαιριάτικα αποδείχθηκε ότι ομάδες από τις χώρες που αναφέραμε παραπάνω, αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και ετοιμότητα τα προκριματικά σε σχέση με τους εκπροσώπους μας.

Η Ελλάδα στο UEFA Ranking βρίσκεται στην 16η θέση και οδεύει ολοταχώς προς τα κάτω. Έως τώρα οι ομάδες μας έχουν προσφέρει μόνο 0.875 βαθμούς.

Οι εκπρόσωποι του Λιχτενστάιν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής 2.000 βαθμούς, των Νήσων Φερόε 2.000, της Αρμενίας 1.125, του Κοσόβου 1.625, της Γεωργίας 1.125 και της Ισλανδίας 3.000, όπερ σημαίνει οι ομάδες τους έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις ελληνικές στα προκριματικά!

Ξέρετε ποιες χώρες περνάμε σε συγκομιδή βαθμών έως τώρα; Το Σαν Μαρίνο, την Ανδόρρα και την Λευκορωσία. Εννοείται ότι μέσα στη σεζόν θα προσφέρει βαθμούς ο Ολυμπιακός, είτε πάει στο Europa League, είτε στο Europa Conference League, ασχέτως αν τα έχει κάνει μούσκεμα κι εκείνος με τη σειρά του.

Όμως, πώς μπορεί να νιώθει ο μέσος Έλληνας φίλος του ποδοσφαίρου όταν βλέπει ότι οι ομάδες μας καλοκαιριάτικα δεν μπορούν να προσφέρουν περισσότερους βαθμούς απ’ ό,τι προσφέρουν οι... ψαράδες από τα Φερόε και οι λοιπές «ποδοσφαιρομάνες» της Ευρώπης;

Γνωρίζετε ποιες χώρες έχουν συγκεντρώσει φέτος τους ίδιους βαθμούς με την Ελλάδα; Το Γιβραλτάρ, το Λουξεμβούργο και το Καζακστάν.

Τελικά το βαρέλι είχε και παρακάτω, δεν είχαμε φτάσει ακόμη στον πάτο...