Bundesliga: Ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια Μπάγερν

Με τον αγώνα της Μπάγερν Μονάχου κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης ανοίγει η αυλαία της φετινής Bundesliga

Bundesliga: Ξεκίνημα για την πρωταθλήτρια Μπάγερν

Δράση θα έχουμε σήμερα και στην Bundesliga με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αντιμετωπίζει εντός έδρας την Μπάγερν Μονάχου. Η κάτοχος του Europa League προέρχεται από μία πολύ καλή σεζόν και θέλει να αποδείξει με το… καλημέρα πως δεν θα είναι εύκολο εμπόδιο για κανέναν αντίπαλο. Αυτό θέλησε να τονίσει και στις δηλώσεις του ο πρόεδρος των «αετών», Πίτερ Φίσερ, ο οποίος υποστήριξε πως η ομάδα του δεν φοβάται τους Βαυαρούς παρά τις σημαντικές προσθήκες που έκαναν.

Συγκεκριμένα είπε: «Θα υπάρξει ξανά ενθουσιώδης ατμόσφαιρα στο γήπεδο, θα υπάρχει ενέργεια από τις εξέδρες, οι παίκτες θα πιεστούν. Και φυσικά έχουμε μια ευκαιρία. Αν λήξει ισόπαλο το ματς, δεν θα αρχίσω να κλαίω». Μάλιστα στη συνέχεια δεν φάνηκε να πτοείται από την έλευση του Μανέ στην Μπάγερν, αφού σχολίασε λακωνικά: «Ποιος στο καλό είναι ο Μανέ;».

Όσον αφορά την ομάδα του Μονάχου, φυσικά η αποχώρηση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα είναι αισθητή, ωστόσο έχει τα κατάλληλα όπλα για να ξεκινήσει ιδανικά τη διατήρηση των σκήπτρων της στη Γερμανία. Ο προπονητής της, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, δήλωσε για το σημερινό παιχνίδι: «Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Φρανκφούρτη. Τους νικήσαμε πέρυσι και θα έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη και εντός έδρας αφού ήμασταν ξεκάθαρα ανώτεροι. Το γήπεδό τους θα βράζει, ειδικά μετά την επιτυχία τους στο Γιουρόπα Λιγκ πέρσι. Οι οπαδοί τους είναι πολύ ενθουσιώδεις».

Όσον αφορά την απουσία του Λεβαντόφσκι τόνισε: «Χάσαμε έναν παίκτη που έβαζε 50 γκολ. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε αν και νομίζω πως έχουμε βελτιωθεί ως ρόστερ. Δεν είμαι κάποιος που χρησιμοποιεί δικαιολογίες. Ξέρω ότι θα τα πάμε καλά, με τους παίκτες μου να έχουν μεγάλα κίνητρα».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής:

Παρασκευή (5/8)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μπάγερν (21:30)

Σάββατο (6/8)

Ουνιόν Βερολίνου - Χέρτα Βερολίνου (16:30)

Γκλάντμπαχ - Χόφενχαϊμ (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης (16:30)

Μπόχουμ - Μάιντς (16:30)

Άουγκσμπουργκ - Φράιμπουργκ (16:30)

Ντόρτμουντ - Λεβερκούζεν (19:30)

Κυριακή (7/8)

Στουτγάρδη - Λειψία (16:30)

Κολωνία - Σάλκε (18:30)