Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε 200 βαθμούς στη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA (κατάταξη)

Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπέρνλι έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην προσπάθεια της Ελλάδας να κερδίσει θέσεις στην κατάταξη της UEFA.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε 200 βαθμούς στη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA (κατάταξη)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ευρωπαϊκή εβδομάδα των ελληνικών ομάδων καθώς, Ολυμπιακός και ΑΕΚ πήραν την νίκη απέναντι στη Μπέρνλι και την Βίντι αντίστοιχα ενώ ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία από την Μπενφίκα.

Τα θετικά αποτελέσματα των ελληνικών συλλόγων στην Ευρώπη έδωσαν μεγάλη ώθηση στην Ελλάδα που βρίσκεται στην 14η θέση της UEFA. Συγκεκριμένα μετά τη σημερινή επικράτηση των «ερυθρόλευκων» η χώρα μας πήρε 200 βαθμούς και έφτασε τους 24.600 .

Αντίθετα οι Κροάτες υποχώρησαν στην 16η θέση καθώς μόνο η Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεχίζει στην Ευρώπη. Οι Ελβετοί ανέβηκαν στην 15η θέση με 23.900 βαθμούς έχοντας τρεις ακόμη εκπροσώπους.

Εάν η χώρα μας παραμείνει στην 14η θέση τότε θα συνεχίσει να βγάζει τον πρωταθλητή στον 3ο προκριματικό του Champions League και τη σεζόν 2020-21, με τον δευτεραθλητή στο 2ο προκριματικό του Champions League, τον κυπελλούχο στον 3ο προκριματικό του Europa League και τον 3ο-4ο της βαθμολογίας στον 2ο προκριματικό του Europa.

Αναλυτικά η κατάταξη: