UEFA: Με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ισότητα

Την προώθηση κοινών ευρωπαϊκών στόχων για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ένταξη μέσω του Euro 2024 ανδρών και του Euro 2025 γυναικών, συζήτησαν στο Λονδίνο, η Επίτροπος Ισότητας της ΕΕ, Έλενα Νταλί και ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. 

UEFA: Με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ισότητα

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και η ΕΕ είναι μια μεγάλη ομάδα και ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Επίτροπο Νταλί για να επιτύχουμε όλη τη σημαντική πρόοδο. Μέσω αυτής της συνεργασίας, η EΕ και η UEFA θα προωθήσουν και θα ενισχύσουν περαιτέρω το Ευρωπαϊκό Αθλητικό Μοντέλο που βασίζεται σε κοινές αξίες και στόχους προτεραιότητας στον τομέα της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης», είπε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, σημειώνοντας ότι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο θα υποστηρίξει τη Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ισότητα το 2023.

«Το ποδόσφαιρο είναι ζωτικό μέρος της ζωής για εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη. Ο αθλητισμός δεν έχει μόνο τη δύναμη να σπάσει τα εμπόδια αλλά και να χτίσει γέφυρες. Μαζί με την UEFA, κάνουμε ξεκάθαρη τη στάση μας: λέμε όχι σε όλες τις μορφές διακρίσεων και μίσους, και ενωμένοι, θα χρησιμοποιήσουμε το ποδόσφαιρο για να χτίσουμε τον κόσμο στον οποίο όλοι θέλουμε να ζούμε, τόνισε η Έλενα Νταλί.