Σούπερ Καπ Ολλανδίας: Πεντάρα (5-3) της «Σούπερ» Αϊντχόφεν επί του Άγιαξ!

Η Κυπελλούχος, την περασμένη σεζόν, Αϊντχόφεν νίκησε με το ...χορταστικό 5-3 τον, πρωταθλητή, Άγιαξ για το Σούπερ Καπ, και πήρε τον πρώτο τίτλο της σεζόν στην Ολλανδία! Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τιλ με χατ τρικ

Σούπερ Καπ Ολλανδίας: Πεντάρα (5-3) της «Σούπερ» Αϊντχόφεν επί του Άγιαξ!

Στην τροπαιοθήκη της Αϊντχόφεν κατέληξε ο πρώτος τίτλος της σεζόν 2022-23 αφού η Κυπελλούχος Ολλανδίας επικράτησε 5-3 του (πρωταθλητή) Άγιαξ και κατέκτησε το Σούπερ Καπ της Ολλανδίας (σ. που φέρει το όνομα του Γιόχαν Κρόιφ) παρότι η αναμέτρηση διεξήχθη στο Άμστερνταμ στην έδρα του «Αίαντα».

Το ματς είχε τρομερό ρυθμό και ο Μπέρχβαϊν άνοιξε το σκορ στο 15ο λεπτό, μετά από ασίστ του Βίνταλ.

Η PSV (του Ρούντ Φαν Νίστελροϊ, στο, επίσημη ντεμπούτο του) έφερε το ματς στα ίσα στο 32ο λεπτό με τον Τιλ. Ο ίδιος παίκτης γύρισε το ματς... τούμπα στο 45+2'.

Στο 54' οι γηπεδούχοι έφερε το ματς ξανά στην ισορροπία με τον Άντονι, αλλά οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 65' με τον Γκακπό και στο 69' ο Τιλ έγραψε το 4-2 φτάνοντας στο χατ τρικ.

Ο Κούντους μείωσε σε 4-3 στο 72', αλλά 7 λεπτά μετά ο «Αίας» (του Άλφρεντ Σρέντερ στο πρώτο ματς της μετα-Τεν Χαγκ εποχής.) έμεινε με 10 παίκτες εξαιτίας αποβολής του Μπάσεϊ με απευθείας κόκκινη.

Έτσι, ο (νεαποκτηθείς από την Παρί Σεν Ζερμέν) Τσάβι Σίμονς στο 90+1' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την Αϊντχόφεν διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η PSV με αυτόν τον τίτλο, έφτασε στις 13 κατακτήσεις Σούπερ Καπ και είναι η πολυνίκης του θεσμού. Στα εννέα τρόπαια έμεινε ο Άγιαξ