Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1: «Κόκκινος» θρίαμβος στο Κομιούνιτι Σιλντ (highlights)

Η Κυπελλούχος Λίβερπουλ νίκησε 3-1 την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στο «Κινγκ Πάουερ» του Λέστερ για το Κομιούνιτι Σιλντ και ξεκίνησε με το… δεξί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό ήταν το πρώτο τρόπαιο των «κόκκινων» στη διοργάνωση από το 2006 αλλά και 16ο συνολικά στην ιστορία τους.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1: «Κόκκινος» θρίαμβος στο Κομιούνιτι Σιλντ (highlights)

Στα «κόκκινα» της Λίβερπουλ βάφτηκε το πρώτο τρόπαιο της νέας αγωνιστικής περιόδου στην Αγγλία. Οι Κυπελλούχοι της χώρας ήταν οι μεγάλοι θριαμβευτές στη μάχη με την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι στο Κομιούνιτι Σιλντ, καθώς κέρδισαν 3-1 την αντίπαλό τους και σήκωσαν στον «ουρανό» της χώρας το τρόπαιο, ξεκινώντας έτσι με το… δεξί την πορεία τους στη σεζόν.

Για την θρυλική ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ αυτό ήταν το 16ο κύπελλο στην διοργάνωση αλλά και πρώτο μετά το 2006, όταν είχαν κερδίσει 2-1 την Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Μιλένιουμ Στάντιουμ» του Κάρντιφ.

Παράλληλα όμως, με την επιτυχία αυτή, η ομάδα του Γούργκεν Κλοπ πήρε και μία άτυπη εκδίκηση για την ήττα της το 2019 από τη Μάντσεστερ Σίτι στην ίδια διοργάνωση στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, που είχε κριθεί στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι (5-4) μετά το ισόπαλο 1-1 της κανονικής διάρκειας.

Όσο για τη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα; Για τους «πολίτες» αυτή ήταν η δεύτερη σερί χρονιά που χάνουν το Κομιούνιτι Σιλντ, καθώς και πέρσι είχαν ηττηθεί από την Λέστερ (1-0), ενώ έμειναν στις 6 κατακτήσεις με τελευταία να είναι αυτή που προαναφέραμε το 2019 κόντρα στη Λίβερπουλ.

Στο φετινό παιχνίδι τα βλέμματα όλων στράφηκαν στα δύο μεγάλα μεταγραφικά αποκτήματα των ομάδων. Για τη Σίτι ο Έρλινγκ Χάαλαντ ηγήθηκε της επίθεσης των «γαλάζιων», ενώ στη Λίβερπουλ ο Ντάργουιν Νούνιες μπήκε αλλαγή στο 59’ αντικαθιστώντας τον Φιρμίνο. Ο Κώστας Τσιμίκας έμεινε εκτός αποστολής, αφού δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Κόκκινη υπεροχή...

Στο αγωνιστικό κομμάτι η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο πρώτο μισάωρο του αγώνα και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 21’ με το γκολ του Αλεξάντερ-Άρντολντ από ασίστ του Σαλάχ. Η Σίτι ανέβασε εν συνεχεία την απόδοσή της, αλλά οι επιθετικές της προσπάθειες κυρίως με τον Χάαλαντ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στο 64’ η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στο 2-0 αλλά ο τερματοφύλακας της Σίτι, Έντερσον, σταμάτησε τον Νούνιες στο τετ-α-τετ και στο 70’ ήρθε τελικά η ισοφάριση των πρωταθλητών με τον Χούλιαν Άλβαρεζ να σκοράρει με προβολή.

Όπως αποδείχτηκε βέβαια, τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι είχε η Λίβερπουλ. Από απλωμένο χέρι του Ρούμπεν Ντίας στο 81’ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «κόκκινων» και ο Μοχάμεντ Σαλάχ από την άσπρη βούλα έγραψε στο 83’ το 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε τελικά στο 94’ ο Νούνιες, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ.

Διαιτητής: Πόουσον

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Αλεξάντερ-Άρνολντ (74’ Μίλνερ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (73’ Έλιοτ), Τιάγκο (85’ Κεϊτά), Ντίας (90’ Καρβάλιο), Σαλάχ (90’ Τζόουνς), Φιρμίνιο (59’ Νούνιες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Άκε, Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (73’ Γκουντογκάν), Ρόδρι, Σίλβα, Μαχρέζ (58’ Άλβαρες), Χάλαντ, Γκρίλις (58’ Φόντεν).