Στο νοσοκομείο ο Ζαγκάλο

Ο Μάριο Ζαγκάλο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού. Το μήνυμα του Πελέ

Στο νοσοκομείο ο Ζαγκάλο

Ο 90χρονος Μάριο Ζαγκάλο, ο οποίος έχει κατακτήσει το Μουντιάλ, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής «παραμένει προς το παρόν διαυγής και δεν χρειάζεται αναπνευστική βοήθεια», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα από το νοσοκομείο «Barra d'Or» στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο Ζάγκαλο έγινε ο πρώτος στην Ιστορία, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης (1958 και 1962) και στην συνέχεια ως προπονητής (1970), πριν από τον Γερμανό, Φραντς Μπεκενμπάουερ (1974 και 1990) και τον Γάλλο, Ντιντιέ Ντεσάμπ (1998 και 2018).

Παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός που έχει λάβει μέρος σε πέντε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκ των οποίων έχασε μόνο έναν, από την Γαλλία, το 1998.

Στο Μουντιάλ του 1994, στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν βοηθός του Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα, όταν η Βραζιλία κέρδισε στα πέναλτι την Ιταλία.

Αναφερόμενος στην «περιπέτεια» του Ζάγκαλο, ο 81χρονος Πελέ, έγραψε στο Instagram: «Μεγάλε μου φίλε, ξέρω ότι περνάς δύσκολες στιγμές, αλλά σου στέλνω θετική ενέργεια. Σύντομα θα ανακάμψεις, με την ίδια ενέργεια όπως πάντα. Κουράγιο, γέρο λύκο».