Νεϊμάρ: Νέο δικαστήριο στην Ισπανία

Ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης θα καθίσει και πάλι ο Νεϊμάρ σχετικά με την υπόθεση της μεταγραφής του από τη Σάντος στην Μπαρτσελόνα

Νεϊμάρ: Νέο δικαστήριο στην Ισπανία

Ο Νεϊμάρ θα βρεθεί ενώπιον της ισπανικής Δικαιοσύνης από τις 17 έως τις 31 Οκτωβρίου στη Βαρκελώνη, αφού ξανά ανοίγει η υπόθεση με τις φερόμενες ως περιπτώσεις παρατυπίας κατά τη μεταγραφή του από τη Σάντος στη Μπαρτσελόνα το 2013.

Η υπόθεση αρχικά είχε μπει στο αρχείο λόγω έλλειψης στοιχείων, όμως μία ομάδα δικαστών υπό την Άνχελα Μουρίγιο υποστήριξε ότι εντόπισε στοιχεία απάτης και διαφθοράς και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας και αποφάσισε να ανοίξει ξανά την υπόθεση.

Η υπόθεση είναι περίπλοκη όμως το βασικό ζήτημα είναι αφενός ένας όρος στο συμβόλαιο του παίκτη που όριζε επιστροφή 10 εκ. ευρώ από τον ίδιο και τον πατέρα του στη Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία, με τον όρο αυτό να χαρακτηρίζεται ως απάτη.

Από την άλλη η Μπαρτσελόνα αρχικά είχε δώσει 17,1 εκ. ευρώ στη Σάντος και 40 εκ. στο πατέρα του Νεϊμάρ, τα οποία στη συνέχεια μετατράπηκαν σε επίσημες απολαβές. Όμως, μετά την αποχώρηση του Σάντρο Ροέλ από την προεδρία της Μπαρτσελόνα, η διοίκηση του συλλόγου παραδέχτηκε ότι το κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε τα 80 εκ. ενώ μαζί με τους φόρους υπολογίζεται στα 100 εκ. ευρώ!

Μαζί με τον άσο της Παρί στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν και οι γονείς του, όπως επίσης και οι πρώην προέδροι της Μπάρτσελόνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου και Σάντρο Ροσέλ.