Φαν'τ Σιπ: «Η Τβέντε μπορεί να απολαύσει τον Τζόλη»

Για τη μετακίνηση του Χρήστου Τζόλη από τη Νόριτς στην Τβέντε μίλησε στην Ολλανδία ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, Τζόνι Φαν΄τ Σιπ

Φαν'τ Σιπ: «Η Τβέντε μπορεί να απολαύσει τον Τζόλη»

Στην Τβέντε θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν ο Χρήστος Τζόλης και ο Τζον Φαν΄τ Σιπ που είχε συνεργαστεί με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή κατά τη θητεία του στην Εθνική, κλήθηκε να πει τη γνώμη του και να αναλύσει το νέο επιθετικό της ολλανδικής ομάδας.

Ο πρώην τεχνικός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είπε μεταξύ άλλων για τον Τζόλη:

«Αν είσαι 19, πλήρως ανεπτυγμένος, έχεις τόλμη στις ενέργειές σου και παίζεις ανοιχτά, τότε αυτό είναι πολύ έξυπνο. Δεν άφησε εκτεθειμένο τον εαυτό του. Μία από τις αδυναμίες του ήταν η άμυνα, όμως δούλεψε σκληρά σε αυτό το κομμάτι. Μπορεί να αγωνιστεί σε διαφορετικές θέσεις. Νομίζω ότι στα αριστερά είναι η ιδανική γι’ αυτό, αλλά μπορεί να παίξει και δεξιά. Παίζει με πολύ χώρο πίσω του και ψάχνει για βάθος. Ο Τζόλης εστιάζει πολύ στο γκολ. Δεν σκοράρει μόνο, αλλά δίνει και ασίστ. Μπορεί να μην είναι πανέτοιμος ακόμη, αλλά είναι πολύ δυνατό παιδί, με αρκετές δυνατότητες και καλό χαρακτήρα. Στην προπόνηση, συνέχεια δίνει τα πάντα και ήταν καλό αυτό που είδα. Όταν προσαρμοστεί, η Τβέντε θα έχει έναν καλό παίκτη. Αν και ο Χρήστος έπαιξε λίγο στη Νόριτς, είδε πως είναι η Premier League και μπορεί να πάρει μαζί του στην Τβέντε αυτές τις εμπειρίες».

Για τις δυσκολίες που συνάντησε ο Τζόλης στην Αγγλία, ο Ολλανδός τεχνικός είπε: «Αν πας από τον ΠΑΟΚ στη Νόριτς σε αυτήν την ηλικία, γνωρίζεις ότι θα περάσεις δύσκολα. Η Νόριτς δεν είναι ο καλύτερος σύλλογος της Ευρώπης, παρ’ όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να αγωνιστείς εκεί. Η Μπριζ και η Φέγενορντ ακούστηκαν γι’ αυτόν, όμως ένα βήμα πιο κάτω ίσως είναι τέλειο για τον Τζόλη. Η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Τβέντε είναι μεγαλύτερη και γι’ αυτό τη χρειάζεται. Και πάλι λέω ότι ο Τζόλης θα πρέπει να προσαρμοστεί, όμως νομίζω ότι η Τβέντε στο τέλος θα τον απολαύσει».