Γαλλία: Σε ομάδα παικτών χωρίς συμβόλαιο Ντοσεβί, Εντινγκά

Στην Γαλλία λειτουργεί ειδικό καμπ από την Ένωση παικτών για ποδοσφαιριστές που ψάχνουν συμβόλαιο. Ανάμεσά τους οι Ματιέ Ντοσεβί, Ντελβέν Εντινγκά που είχαν παίξει και στον Ολυμπιακό. 

Γαλλία: Σε ομάδα παικτών χωρίς συμβόλαιο Ντοσεβί, Εντινγκά

Στην Γαλλία η ένωση επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (UNFP) έχει δημιουργήσει εδώ και πολλά χρόνια μια ειδική ομάδα, η οποία φιλοξενεί ποδοσφαιριστές που δεν έχουν καταφέρει για μια σειρά από λόγους να εξασφαλίσουν νέο επαγγελματικό συμβόλαιο.

Αυτή η ομάδα δίνει αγώνες σε καλοκαιρινά καμπ και οι παίκτες της έχουν τη δυνατότητα να δείξουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να προσελκύσουν ενδιαφερόμενους.

Η φετινή προετοιμασία γίνεται στην πόλη Σις, με συμμετοχή περίπου είκοσι ποδοσφαιριστών, ανάμεσά τους και ο Ματιέ Ντοσεβί με τον Ντελβέν Εντιγκά που έχουν περάσει στη διάρκεια της καριέρας τους και από τον Ολυμπιακό. Ο Εντινγκά ήταν παίκτης και του Παναιτωλικού, στον τελευταίο έως τώρα σταθμό της σταδιοδρομίας του. Αμφότεροι είναι στα 34 και θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν, αναζητώντας κάποια νέα ομάδα.

Στην UNFP FC γίνεται κανονική προετοιμασία, υπάρχει ιατρικό και τεχνικό επιτελείο και όλες οι ανέσεις που έχουν σε μεγάλα επαγγελματικά κλαμπ οι ποδοσφαιριστές, κάτι που τονίζουν σε δηλώσεις τους και θεωρούν ότι είναι μία πρωτοβουλία που εδώ και πολλά χρόνια βοηθά νεότερους ή και πιο έμπειρους και προς τη δύση της καριέρας τους παίκτες