Μπαρτσελόνα: Υπέγραψε, ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε ο Ραφίνια (vid)!

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ραφίνια από την Λιντς έως το 2027. Ο Βραζιλιάνος διεθνής εξτρέμ υπέγραψε το συμβόλαιο του που έχει ρήτρα αποδέσμευσης 1 δις ευρώ (!) και παρουσιάστηκε στο γήπεδο των προπονητικών εγκαταστάσεων «Τίτο Βιλανόβα»

Μπαρτσελόνα: Υπέγραψε, ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε ο Ραφίνια (vid)!

Ο Ραφίνια είναι με κάθε επισημότητα, πλέον, παίκτης της Μπαρτσελόνα!

Ανακοινώθηκε αφού υπέγραψε το συμβόλαιό του με τους «μπλαουγκράνα» (έως το 2027 η διάρκεια του) και παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της ομάδας, Ζοάν Λαπόρτα.

Ο 25χρονος, διεθνής, Βραζιλιάνος εξτρέμ υπέγραψε - σε ζωντανή μετάδοση με το κανάλι του Καταλανικού συλλόγου - που έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης στα 1 δισ. ευρώ!

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα από τότε που ήμουν παιδί, αλλά και της οικογένειάς μου. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», υπογράμμισε στις πρώτες του «μπλαουγκράνα» δηλώσεις ο παίκτης που αρνήθηκε προτάσεις άλλων ομάδων (π.χ Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ)


Ακολούθως έκανε τα καθιερωμένα κόλπα με την μπάλα στο γήπεδο που θα χρησιμοποιεί για να προπονείται εφεξής («Τίτο Βιλανόβα») κι άλλαξε ορισμένες πάσες με τον Λαπόρτα στο πλαίσιο της παρουσίασης του πριν υπέγραψε αυτόγραφα και φανέλες στα παιδιά της Μασία που βρίσκονταν στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην ομάδα του Λιντς θα εισπράξει 58.000.000 ευρώ για τη μεταγραφή και 9.000.000 ως μπόνους, παρότι είχε καλύτερες προτάσεις (έως 75 εκατ. ευρώ) στα χέρια της, εξαιτίας της αμετακίνητης στάσης του παίκτη (που έχει μάνατζερ τον παλαίμαχο της Μπαρτσελόνα Ντέκο) να μεταγραφεί στον σύλλογο της Βαρκελώνης!