Ραφίνια: «Μακάρι να κάνω τα... μισά απ' όσα έκανα Ροναλντίνιο και Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα!»

Ο νεαποκτηθείς Βραζλιάνος εξτρέμ της Μπαρτσελόνα, Ραφίνια δήλωσε ότι πρότυπα του είναι οι (πρώην «μπλαουγκράνα») Ροναλντίνιο και Νεϊμάρ κι ευχήθηκε να κάνει έστω τα ...μισά απ' όσα εκείνοι στον σύλλογο της Βαρκελώνης

Ραφίνια: «Μακάρι να κάνω τα... μισά απ' όσα έκανα Ροναλντίνιο και Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα!»

Παρότι ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα και δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο του (σ. μέχρι το 2027) ο Ραφίνια ανήκει στην Μπαρτσελόνα και στην μεγάλη των... Βραζιλιάνων της σχολή!

Αυτής που εξέχοντα μέλη αποτέλεσαν ...κάποιοι Ρομάριο, Ριβάλντο, Ροναλντίνιο και Νεϊμαρ, για ν' αναφερθούμε ενδεικτικά στο τι ποιότητας ποδοσφαιριστές την στελεχώνουν.

Ο -οσονούπω- πρώην παίκτης της Λιντς (σ. θα καρπωθεί 55 εκ. ευρώ συν 10 υπό μορφή μπόνους) γνωρίζει την σχέση της πατρίδας του με την νέα του ομάδα και πριν υπογράψει με τους Καταλανούς στις πρώτες του «μπλαουγκράνα» δηλώσεις αποκάλυψε ποιοι εκ των προαναφερθέντων είναι τα πρότυπα του ευχόμενος να τους μοιάσει έστω και κατά το...ήμισυ.

«Για μένα το να παίξω στη Μπάρτσα είναι ένα όνειρο, όπως είναι για την οικογένειά μου και τους φίλους μου. Όποιος με είδε να παίζω ως παιδί ξέρει για τα όνειρά μου και αυτή είναι η πραγματοποίηση του ονείρου ενός παιδιού. Τώρα θέλω να βοηθήσω την Μπαρτσελόνα να γίνει ξανά η Μπαρτσελόνα που ήταν.

Θέλω πραγματικά να κερδίζω, είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτώ την ήττα. Είμαι ένας παίκτης που πάντα θα παλεύω για να κερδίζω παιχνίδια και να γίνομαι ολοένα και καλύτερος.

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να παίζω επίσης εδώ. Είδα όλα όσα έκανε ο Ροναλντίνιο στην Μπαρτσελόνα, μετά ήρθε ο Νεϊμάρ. Ένας ακόμη Βραζιλιάνος, είναι τιμή και ελπίζω να κάνω τα μισά από αυτά που έκαναν εκείνοι».

Το ίδιο εύχονται κι οι φίλοι κι οι παράγοντες της νέας του ομάδας αφού σ' αυτήν την περίπτωση η μεταγραφή του θα είναι σούπερ επιτυχημένη...

Με τα «παγώνια» ο 25χρονος Βραζιλιάνος την τελευταία διετία πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ σε 67 παιχνίδια