Χέντερσον: «Θα μας λείψει ο Μανέ, αλλά ο Νούνιες θα μας δώσει νέα διάσταση»

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, παραδέχεται ότι ο Σάντιο Μανέ θα λείψει πολύ - αλλά επιμένει ότι ο Ντάργουιν Νούνες θα δώσει στους κόκκινους «μια νέα διάσταση» στην επιδίωξή τους για δόξα αυτή τη σεζόν.

Χέντερσον: «Θα μας λείψει ο Μανέ, αλλά ο Νούνιες θα μας δώσει νέα διάσταση»

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσαρμόζεται στη ζωή χωρίς τον Μανέ, αφού ο Σενεγαλανός διεθνής ολοκλήρωσε μια μεταγραφή 35 εκατομμυρίων λιρών στη Μπάγερν Μονάχου. Η Λίβερπουλ ενίσχυσε την γραμμή κρούσης της με την απόκτηση του Ντάργουιν Νούνιες από την Μπενφίκα έναντι αμοιβής που θα μπορούσε να ανέλθει σε ρεκόρ συλλόγου των 85 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Χέντερσον εντυπωσιάστηκε από τον ικανότατο Ουρουγουανό επιθετικό όταν έπαιξε εναντίον του στο Champions League την περασμένη σεζόν και είναι πεπεισμένος ότι θα ανθίσει στην Premier League.

«Ο Νούνιες απέδωσε καλά και σκόραρε και στα δύο παιχνίδια», λέει. «Αυτός είναι πιθανώς ένας μεγάλος λόγος για τον οποίο τον υπογράψαμε, αλλά και το προσωπικό προσλήψεων θα τον έχει παρακολουθήσει σε πολλά άλλα παιχνίδια και θα έχει δει πολλή ποιότητα. Ας ελπίσουμε ότι θα μπορέσει να εγκατασταθεί και να ξεκινήσει δυνατά.

Είναι μια νέα επιλογή και μια νέα διάσταση για εμάς με τον τρόπο που παίζουμε και πρέπει να προσαρμοστούμε γρήγορα σε αυτό. Αυτή η ομάδα έχει δείξει στο παρελθόν ότι είναι εύκολο να προσαρμοστεί γρήγορα, μπορεί ήδη να μιλήσει με μερικά από τα παιδιά και ελπίζουμε ότι μπορεί να μάθει γρήγορα αγγλικά.

Πάντα θα ήταν δύσκολο να χάσεις τον Σάντιο γιατί είναι παγκόσμιας κλάσης — ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Λυπηθήκαμε που τον είδαμε να φεύγει αλλά του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Για εμάς, κοιτάτε τη γραμμή κρούσης και είναι ακόμα πολύ δυνατή. Έχουμε φέρει νέους παίκτες αλλά έχουμε και παίκτες παγκόσμιας κλάσης που εμφανίστηκαν την περασμένη σεζόν.

Ο Λουίς Ντίαζ είχε απίστευτα καλή εμφάνιση, κοιτάξτε τον Μο (Σαλάχ) και τους αριθμούς που έχει, και προφανώς ο Μπόμπι (Φιρμίνο) είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα που επιστρέφει από τραυματισμό την περασμένη σεζόν. Ο Ντάργουιν ελπίζουμε να είναι ένας τεράστιος παίκτης για εμάς στο μέλλον, και έχουμε και μερικούς νεαρούς παίκτες που προχωρούν επίσης. Ο ανταγωνισμός για μέρη οδηγεί τους ανθρώπους».

Μιλώντας στην Μπανγκόκ ενόψει του φιλικού της Τρίτης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χέντερσον απέρριψε επίσης τους φόβους ότι η απογοήτευση της απώλειας τόσο της Premier League όσο και του Champions League τον Μάιο θα επηρέαζε αρνητικά τους παίκτες του Κλοπ στη νέα σεζόν.

«Είχαμε απογοητεύσεις στο παρελθόν και δεν είχαμε hangover. Πάντα αντιδρούσαμε με τον σωστό τρόπο», προσθέτει.

«Κερδίσαμε δύο τρόπαια πέρυσι, οπότε δεν είναι όλα αρνητικά. Ήταν μια φανταστική σεζόν. Ναι, δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αυτή είναι η ζωή, συνεχίζεις με αυτό και αντιδράς με τον σωστό τρόπο και θέλουμε απλώς να πάμε ξανά και να παίξουμε.

Έχεις πάντα κίνητρο για να κερδίσεις τα μεγαλύτερα τρόπαια. Θέλουμε να έχουμε επιτυχία. Καταφέραμε να κερδίσουμε δύο πέρυσι. Δεν τελείωσε όπως θα θέλαμε στα άλλα δύο, αλλά πιέσαμε μέχρι το τέρμα και δώσαμε τα πάντα.

Ποτέ δεν πιστεύω ότι θα είμαστε μόνο εμείς και η (Μάντσεστερ) Σίτι. Κοιτάς την Τσέλσι, ενισχύεται, η Γιουνάιτεντ θα ενισχυθεί, οι Σπερς έχουν κάνει πολλά μέχρι τώρα. Έχουμε αγοράσει μερικούς νέους παίκτες και ελπίζουμε ότι μπορούν να μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε και να φρεσκάρουμε τα πράγματα. Το να αποδίδουμε στα επίπεδα που είμαστε ικανοί εξαρτάται από τη σκληρή δουλειά και τη ενότητα και αυτό ξεκινά από τώρα στην προετοιμασία».