«Καμπάνα» στη Σεντ Ετιέν

Ανακοινώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας η τιμωρία που επιβλήθηκε στη Σεντ Ετιέν.

«Καμπάνα» στη Σεντ Ετιέν

Σε διπλό μπαράζ με αντίπαλο την Οσέρ η Σεντ Ετιέν διεκδίκησε την παραμονή της στη Ligue 1. Οι "Στεφανουά" στο δεύτερο παιχνίδι ηττήθηκαν με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι και φυσικά υποβιβάστηκαν.

Εκείνο το ματς που διεξήχθη στο "Ζοφρουά Γκισάρ" σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν. Μετά το τέλος του αγώνα εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο πετώντας εκατοντάδες φωτοβολίδες. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 17 οπαδοί, 14 αστυνομικοί και ελαφριά δύο ποδοσφαιριστές της Οσέρ.

Η πειθαρχική επιτροπή της γαλλικής ομοσπονδίας έκανε γνωστές τις ποινές που επιβλήθηκαν στη Σεντ Ετιέν για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο παιχνίδια με την Οσέρ. Συγκεκριμένα οι "Στεφανουά" τιμωρήθηκαν με αφαίρεση έξι βαθμών για τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά οι τρεις είναι με αναστολή. Επίσης τιμωρήθηκαν με έξι αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και οι δύο είναι με αναστολή. Σε περίπτωση που οι οπαδοί της Σεντ Ετιέν δημιουργήσουν και πάλι επεισόδια τότε θα ενεργοποιηθεί η τιμωρία τόσο του αποκλεισμού της έδρας, όσο και η αφαίρεση των βαθμών.