UEFA: Απαγόρευσε την διεξαγωγή ευρωπαϊκών αναμετρήσεων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας

Η UEFA ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την διεξαγωγή αναμετρήσεων για τις διοργανώσεις της στην Υπερδνειστερία, γεγονός που επηρεάζει άμεσα την Σέριφ Τίρασπολ του Στέφανου Ευαγγέλου.

UEFA: Απαγόρευσε την διεξαγωγή ευρωπαϊκών αναμετρήσεων στην περιοχή της Υπερδνειστερίας

Μετά την Λευκορωσία, η UEFA αποφάσισε την απαγόρευση διεξαγωγής επίσημων αναμετρήσεων των διοργανώσεών της στην Υπερδνειστερία, η οποία αποτελεί τμήμα της Μολδαβίας. Η απόφαση ήρθε μετά την γνωστοποίηση πως η συγκεκριμένη περιοχή έχει ταχθεί υπέρ της Ένωσής της με τη Ρωσία, παρότι δεν συνορεύουν οι δύο περιοχές.

Στην ανακοίνωσή της η UEFA αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: "Η απόφαση βασίζεται σε σκέψεις και στα συμπεράσματα που συνάγονται με συνέπεια από φορείς που ειδικεύονται στη διεθνή πολιτική και στρατηγική ανάλυση, τις εκθέσεις των οποίων συμβουλεύτηκε η διοίκηση της UEFA, μετά την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης στην περιοχή της Υπερδνειστερίας".

Η απόφαση αυτή επηρεάζει την Σέριφ Τιρασπόλ, στην οποία αγωνίζεται ο Στέφανος Ευαγγέλου, και θα αναγκαστεί να παίξει σε ουδέτερη έδρα, μακριά από την περιοχή της Υπερδνειστερίας.

Η UEFA στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι κάλεσε τους πρωταθλητές Μολδαβίας να δηλώσουν την έδρα που θα χρησιμοποιήσουν στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, στα προκριματικά του Champions League.