«Επική» νίκη στο φινάλε για τη Γιουβέντους στο ντεμπούτο του Κριστιανό (vid)

Το ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους δεν συνδυάστηκε με γκολ για τον Πορτογάλο, με τη «Μεγάλη Κυρία» εν τέλει να παίρνει πολύ δύσκολη νίκη με 3-2 απέναντι στην Κιέβο Βερόνα.

«Επική» νίκη στο φινάλε για τη Γιουβέντους στο ντεμπούτο του Κριστιανό (vid)

Στη σκιά της τραγωδίας από την κατάρρευση της γέφυρας Μοράντι στη Γένοβα, που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 40 ανθρώπων, ξεκίνησε η Serie Α. Μπορεί το ντεμπούτο του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Γιουβέντους να μην συνδυάστηκε με γκολ για τον Πορτογάλο, ωστόσο η «Μεγάλη Κυρία» πήρε πολύ δύσκολη νίκη με 3-2 απέναντι στην Κιέβο Βερόνα.

Ο Κεντίρα άνοιξε το σκορ στο τρίτο λεπτό με σουτ μέσα από την περιοχή, με τους γηπεδούχους να φέρνουν «τούμπα» το παιχνίδι με τέρματα των Στεπίνσκι (38') και Τζακερίνι (πεν. 55'). Παρόλα αυτά οι πρωταθλητές Ιταλίας έδειξαν ότι έχουν «μέταλλο» και κάνανε τη δική τους ανατροπή. Στο 75' ο Μπάνι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του με κεφαλιά για την ισοφάριση των φιλοξενούμενων σε 2-2.

Το νέο μεγάλο «αστέρι» των «μπιανκονέρι», ο Κριστιάνο Ρονάλντο, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε «μοιραίο παίκτη» για την ομάδα του, καθώς στο φινάλε της αναμέτρησης έβαλε το χέρι του μπροστά από τον Στέφανο Σορεντίνο και το γκολ που ακολούθησε από τον Μάντζουκιτς δεν μέτρησε. Κάνοντας χρήση του VAR ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση (στην φάση τραυματίστηκε σοβαρά ο Σορεντίνο και αντικαταστάθηκε).

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπερναντέσκι με «buzzer beater» διαμόρφωσε το τελικό 2-3 υπέρ της Γιουβέντους, μετά από πολύ ωραία «κούρσα» και ασίστ από τον Άλεξ Σάντρο.

Serie A:

Κιέβο-Γιουβέντους 2-3
(38΄ Στεπίνσκι, 55΄ πεν. Τζακερίνι - 3΄ Κεντίρα, 75΄ αυτ. Μπάνι, 90΄+3 Μπερναρντέσκι)
Λάτσιο-Νάπολι 21:30
Τορίνο-Ρόμα 19/08
Μπολόνια-Σπαλ 19/08
Εμπολι-Κάλιαρι 19/08
Μίλαν-Τζένοα αναβλήθηκε
Πάρμα-Ουντινέζε 19/08
Σαμπντόρια-Φιορεντίνα αναβλήθηκε
Σασουόλο-Ιντερ 19/08
Αταλάντα-Φροζινόνε 20/08