Mπαρτσελόνα: Με την Ύπαρτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη φανέλα, για 4 χρόνια!

Η Μπαρτελόνα παρουσίασε την συνεργασία της με την Ύπαρτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες ,που θα φέρει στο πίσω μέρος της φανέλας της το λογότυπο της για 4 χρόνια

Mπαρτσελόνα: Με την Ύπαρτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη φανέλα, για 4 χρόνια!

Με τον πλέον επίσημο τρόπο παρουσίασε η Μπαρτσελόνα την συμφωνία της με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Οι «μπλαουγκράνα» θα συνεισφέρουν, χρηματικά, στο τιτάνιο έργο που προσφέρει ο οργανισμός, ενώ θα τον προμοτάρουν φέροντας το λογότυπό του στο πίσω μέρος της φανέλας τους για τα επόμενα 4 χρόνια.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Καταλανικού συλλόγου (Barca Foundation), είχε ανακοινώσει κοινή συνεργασία για τα δικαιώματα των παιδιών και των νέων των προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Ζοάν Λαπόρτα, πήγε στα κεντρικά γραφεία μαζί με συνεργάτες του, για την επισημοποίηση της συμφωνίας.

«Η συμφωνία είναι μέρος των προτεραιοτήτων που όρισε η Μπαρτσελόνα και το Ίδρυμά της γι' αυτό το νέο στάδιο του συλλόγου που έχω την τιμή να προεδρεύω: εστίαση στους πρόσφυγες του κόσμου, ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη σύγχρονη εποχή.

Με 100 εκατομμύρια πρόσφυγες ή εκτοπισμένους (σύμφωνα με στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες) και στους οποίους είναι απαραίτητο να ανταποκριθεί.

Ο αριθμός αυτός επιδεινώθηκε από την κρίση στην Ουκρανία. Με αυτή τη συμφωνία, αναλαμβάνουμε μια εξαιρετική δέσμευση προς τον κόσμο. Η επίγνωσή της για το τι συμβαίνει είναι πλήρης. Για άλλη μια φορά είναι το πιο δύσκολο ματς για την Μπαρτσελόνα.

Είμαστε έτοιμοι να το παίξουμε. Από την οντότητά μας καταλαβαίνουμε ότι η δέσμευσή μας είναι να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα των πιο ευάλωτων αγοριών και κοριτσιών με βάση την πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά και οι νέοι έχουν δικαίωμα στις ίδιες ευκαιρίες».